Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 65 seconden

Het nieuwe filiaal van Dunkin’ Donuts in Eindhoven is voorzien van een energiebesparend klimaatsysteem. Het is de elfde vestiging van de koffie- en donutfirma in Nederland. De winkelruimte is volledig uit glas opgetrokken. Voorwaarde voor het integreren van een klimaatsysteem was dat deze het zicht van de bezoekers niet mocht aantasten.

Een week voor de opening benaderde Dunkin’ Donuts installateur Climapartners om het betreffende klimaatsysteem te installeren. De bouwwerkzaamheden bevonden zich op dat moment al in een afrondende fase. “Het vormde een interessante uitdaging om een warmtepomp in het gebouw te integreren zonder dat dit het zicht van de bezoekers zou aantasten. Maar het is ons gelukt een optimaal en energiezuinig klimaatsysteem te installeren in een eveneens fraai ogende winkel”, vertelt Raymond Graaman van Climapartners.

“Dankzij een snelle samenwerking en heldere communicatie tussen alle betrokken partijen zijn we in staat geweest direct de juiste producten te leveren”, aldus Martin van der Voort van LG, de leverancier van het systeem. “Er is gekozen voor de Multi F (DX) buitenunit, waarop drie Cassettes zijn aangesloten. Deze verwarmen of verkoelen drie binnenruimtes namelijk de winkel, de keuken en de Create Your Own Donut-area. Door de compactheid van de Cassettes konden deze op een nette manier in het plafond worden verwerkt en zijn ze nauwelijks zichtbaar voor de bezoekers.”