Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 92 seconden

Biofarmaceutisch bedrijf uniQure verhuist binnenkort naar een nieuwe locatie in Amsterdam. Het bestaande gebouw van een voormalig bankkantoor is de afgelopen maanden van binnen volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd. In korte tijd zijn circa 7.000 vierkante meter kantoorruimte en 3.000 vierkante meter laboratoria en cleanrooms gerealiseerd. Technisch dienstverlener Unica verzorgde het complete installatiewerk: van luchtbehandeling, ledverlichting en ICT-bekabeling tot regeltechniek, brand- en toegangsbeveiliging.

UniQure schakelde begin vorig jaar D/DOCK (architecten), IL Project (projectmanagement), Intos (interieur- en laboratoriumbouw) en Unica (installatietechniek) in om haar te helpen bij de ingrijpende verbouwing van het pand aan de Paasheuvelweg 25 in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw moest van binnen compleet gestript en opnieuw opgebouwd worden. Vanwege de start van een nieuwe productielijn was de tijdsdruk groot.

De verbouwing is in zes maanden voltooid, waar normaal gesproken negen maanden staat voor een verbouwing van deze omvang. Binnenkort nemen de circa 150 medewerkers van uniQure Nederland, die nu nog vanuit drie verschillende locaties in Amsterdam werken, hun intrek in het nieuwe pand.

David Spanjaart, Manager Engineering & Facilities – Operations van uniQure: “De keuze voor deze locatie is tweeledig. We willen dichtbij het AMC zitten, omdat een aantal van onze activiteiten op het terrein van het AMC plaatsvindt. En we kozen voor renovatie van een bestaand pand, zodat we zoveel mogelijk geld in ons onderzoek kunnen steken. De verbouwing was intensief, maar dankzij de goede samenwerking is alles op tijd klaar en werkend.”

Henk Wessels, commercieel manager bij Unica Installatietechniek te Amsterdam: “We zaten direct vanaf het begin met uniQure aan tafel. Er zat geen ruis op de lijn, zodat we snel konden schakelen. Dat is belangrijk als de doorlooptijd zo kort is.”

UniQure ontwikkelt innovatieve gentherapieën voor zeldzame genetische aandoeningen, zoals hemofilie B (bloederziekte) en de ziekte van Huntington (hersenaandoening). Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland (hoofdkantoor), Amerika en Duitsland.

[related_post themes=”text”]