Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Op 7 september beleeft het BuildUpSkills-seminar zijn zesde editie. Het thema is dit keer ‘Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’. Inzet van het seminar is werkgevers en P&O-professionals kennis te laten maken met de eisen die de 21e eeuw stelt aan het nieuwe, op de duurzaamheid van de gebouwde omgeving gerichte, technische vakmanschap om sterk te kunnen staan naar de klantvraag van vandaag én morgen.

Het programma
Het werken aan het nieuwe technische vakmanschap staat in het seminar centraal. Er zijn presentaties van diverse start-ups die u aan het denken willen zetten over de markt, uw bedrijf en uzelf. Ervaren klanten vertellen wat de klant van het nieuwe vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving verwacht. Ook wisselt u met andere deelnemers en experts uw eigen ervaring en kennis uit. En ten slotte biedt het seminar u inzicht in de producten van BuildUpSkills die met inzet van vele partners gerealiseerd zijn: instrumenten die u direct kunt inzetten bij het tot stand brengen van het nieuwe technische vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving.

Achtergrond BuildUpSkills
Om ervoor te zorgen dat Nederland aan de Europese normen voor het gebruik van herwinbare energie in de gebouwde omgeving kan voldoen, heeft de Europese Unie binnen het programma Intelligent Energy Europe (IEE) de subsidieregeling BuildUpSkills opengesteld. Hierop heeft een consortium van partijen uit de Nederlandse bouw- en installatiesector – te weten OTIB (penvoerder), ISSO, SBRCURnet, Kenteq, Hibin en MBO-Diensten – in 2011 BuildUpSkillsNL opgericht. BuildUpSkills heeft als doel de kennis en vaardigheden van technische vakmensen in de bouw- en installatiesector te verhogen (upskillen). Dit betreft vakmensen op MBO-niveau die direct betrokken zijn bij de energetische verduurzaming van de gebouwde omgeving tussen nu en 2030. Om de gevraagde kwaliteit te kunnen leveren, ligt de focus hierbij op toekomstgericht vakmanschap en samenwerking.

Datum en locatie
Het seminar ’Vakmanschap in de duurzaam gebouwde omgeving’ vindt plaats op donderdag 7 september in het Powerlab van Oost Nederland Energiek, Westervoortsedijk 73 in Arnhem. Het seminar start om 15.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Voor een lichte maaltijd wordt gezorgd.

Aanmelden
U kunt kosteloos aan het BuildUpSkills-seminar deelnemen. Aanmelden kan via www.otib.nl/DGO-vakmanschap.