Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 129 seconden

Dries Roelvink ruilt zijn energieslurpende en schadelijke zonnebank in voor zonnepanelen. Op donderdag 17 mei tussen 11 en 12 uur ’s ochtends gaat zonnebank de deur uit en worden de zonnepanelen geïnstalleerd op zijn nieuwe appartement mét dakterras in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Zo draagt hij bij aan een beter klimaat.

Dat steeds meer Nederlanders overstappen op zonne-energie is bekend – het is goed voor de portemonnee, en ze realiseren zich steeds meer dat ze zélf iets kunnen doen tegen de klimaatveranderingen. Maar Dries? Wie had gedacht dat uitgerekend Dries zich druk maakt om het klimaat? Dries: “Ik heb sinds kort elke doordeweekse ochtend een column op radio 1, in het programma ‘1 op 1’ van Sven Kockelmann. In die uitzending komen de laatste tijd regelmatig gasten praten over energie, klimaat, milieu en dat heeft me serieus aan het denken gezet. Ik heb kinderen en ik wil ze niet achterlaten op een zwaar vervuilde aardbol waar ze later met mondkapjes op door het leven moeten. Eigenlijk zou iedereen dit moeten doen.”

Voordat Dries overstag ging twijfelde hij nog even. “Het leek me een enorm gedoe, die zonnepanelen installeren. En welke moest ik dan kiezen?” Hij belde een rondje langs zonnepanelenboeren, maar het duizelde hem van de informatie. Tot energiedirect.nl hem een aanbod deed: Dries zou gratis zonnepanelen krijgen maar daar moest wel een tegenprestatie voor geleverd worden. Hij moet afstand doen van zijn energieslurpende en schadelijke zonnebank. Dries: “Uiteraard is het een stunt, maar wel een sympathieke en voor het goede doel vind ik! Als mensen zien dat zelfs ík ben overgestapt, dan is er echt voor niemand meer een obstakel.” 

Dries en zijn zonnebank horen bij elkaar als, nou ja, als Dries en zijn zonnebank. Valt het naderende afscheid hem zwaar? Dries: “Die zonnebank kan ik denk ik wel missen. Ik heb nu een nieuw appartement mét dakterras waar ik in de echte zon kan bruinen – uiteraard met de juiste factor. En dan liggen er ook nog zonnepanelen naast me die Amsterdam vergroenen én geld op leveren. Zo haal ik écht iets goeds uit de zon.”

De afgelopen jaren is zanger, entertainer en acteur Dries Roelvink uitgegroeid tot een TV-personality. Hij verscheen in o.a. Let’s Dance, Sterren dansen op het ijs, Jensen, Jouw vrouw mijn vrouw, Ranking the Stars, Vijftig tinten grijs, Tour du Jour, Live for you, RTL late night, Chantal blijft slapen en DWDD. Daarnaast speelde hij ook de hoofdrol in de speelfilm I love Dries van producent Tom Six. Hij heeft tien albums, twee DVD’s en vierendertig single’s uitgebracht, waarvan twee Engelstalige.