Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 119 seconden

Wie, o wie is de winnaar van de ISSO-Award 2015, ereprijs in de installatiesector? Daarover beslissen de bezoekers op het ISSO-najaarsoverleg op donderdag 1 oktober in Rotterdam.

Uit vijf genomineerden koos de jury drie finalisten met een aantoonbaar kwaliteitsproces.

Voor de eindstrijd op donderdag 1 oktober in theater Lantaren Venster in Rotterdam, koos een deskundige jury uit vijf genomineerden drie finalisten, te weten bbn adviseurs en LCCvision met de LCC-tool, Vaillant met het Gekwalificeerd InnovatiePartner-programma en Ubbink BV met de Groene Stroom methode. De twee andere genomineerden waren Hydroscope met Adviseurs 2.0 en Duco Ventilation & Sun Control met ‘Verse lucht? Het zit in ons systeem!’.

bbn adviseurs en LCCvision met de Life Cycle Cost-tool
Voor een nieuwbouw onderwijsgebouw heeft bbn adviseurs met een transparante en onderbouwde LCC-berekening de opdrachtgever weten te overtuigen een integrale ontwerprichting te kiezen. De integrale benadering heeft geleid tot een substantieel goedkoper installatieconcept en substantieel lagere exploitatiekosten. Dit gaat gepaard met een aanzienlijke comfortverhoging (frisse scholen klasse A). De jury ondersteunt de visie van bbn adviseurs om te kijken naar de LCC en niet, zoals gebruikelijk, alleen naar de investeringskosten.

Vaillant met het Gekwalificeerd InnovatiePartner-programma
Met het Gekwalificeerd InnovatiePartner-programma worden partners van Vaillant bij de hand genomen om op de juiste manier duurzame installaties te realiseren (voornamelijk warmtepompen, maar ook ventilatie en zonne-energie). Volgens de jury versterkt dit programma de keten en de samenwerking tussen leverancier en installateur. Hierbij staan integraal samenwerken, vakmanschap en kwaliteit centraal. Dat is in het voordeel van alle betrokken partijen, waaronder de eindgebruiker.

Ubbink BV met de Groene Stroom methode
Ubbink heeft een integrale oplossing voor energie-efficiency en een goed binnenklimaat voor gebouwen. De methode ‘Groene Stroom’ kijkt niet alleen naar het productieproces, maar ook naar de vraag van alle stakeholders (van leverancier tot klant). Volgens de jury laat Ubbink met de Groene Stroom methode aantoonbaar zien welke concrete besparingen en verbeterslagen mogelijk zijn op het gebied van financiën, duurzaamheid, tijd, productkwaliteit en aansluiting bij de wensen van de klant.

Kies de winnaar op het ISSO-najaarsoverleg. De drie finalisten geven ieder een presentatie van vijf minuten op 1 oktober tijdens het ISSO-najaarsoverleg ‘Kwaliteit is meer dan een keurmerk’. Dit thema wordt door diverse sprekers van alle kanten belicht, waaronder met de projecten van de drie finalisten. De bezoekers kiezen de uiteindelijke winnaar van de ISSO-Award 2015. Alle disciplines uit de bouw- en installatiesector zijn welkom.

Aanmelden kan via www.isso.nl