Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Geberit introduceert de douchevloer Setaplano, gemaakt is van minerale kunststof. De oppervlakte is antislip en voelt zijdezacht en warm aan. Bovendien is het gemakkelijk te reinigen – ook de sifon – en is het materiaal antibacterieel. Het instelbare frame bestaat uit één stuk, gebaseerd op het Duofix systeem. Het aantal losse onderdelen is tot een minimum beperkt. Het stalen frame en de lekvrije afdichtingsfolie zijn in de fabriek voorgemonteerd. Setaplano is het eerste product waarin de integratie van de merken Sphinx en Geberit zichtbaar tot uiting komt.

Afstellen met steunpoten
Het Duofix installatieframe bestaat uit één stuk en is eenvoudig instelbaar. Afhankelijk van de grootte van de douchevloer zijn er vier of zes steunpoten nodig voor de montage. De steunpoten worden op het installatieframe op hun plaats geklikt en daarna aan de vloer bevestigd. Als dit voltooid is, kan het frame met behulp van standaard gereedschap, van bovenaf, op de gewenste vloerhoogte afgesteld worden. Wanneer de juiste hoogte bereikt is, worden de steunpoten met fixeergrendels op hun plaats geborgd.

Reinigbaar waterslot
De douchevloer heeft een reinigbaar waterslot, dat in twee modellen wordt geleverd: een waterslothoogte van 30 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,5 liter per seconde, en een waterslothoogte van 50 mm met een afvoercapaciteit van meer dan 0,65 liter per seconde. Beide modellen kunnen 360 graden gedraaid worden nadat ze in het frame geplaatst zijn. Hierdoor kunnen ze naar wens afgesteld worden. Het frame wordt geleverd met een voorgemonteerde beugel, waarin het waterslot en de O-ring op hun plek geklikt worden. Het gehele waterslot kan er snel uitgehaald worden en is dankzij de gebruiksvriendelijke en flexibele plastic compositie gemakkelijk te reinigen.