Viega brengt een nieuwe douchegoot op de markt. Bij de Advantix Cleviva wordt het water via een roestvast stalen profiel met designprofilering naar een centrale vloerafvoer geleid. Deze wordt af-fabriek geleverd met een afdichtingsmanchet dat de installatie en opname in een afwerkvloer efficiënter maakt, aldus de fabrikant.

Het roestvaststalen profiel van de op de dekvloer opgebouwde douchegoot wordt geleverd in lengten van 800, 1.000 en 1.200 mm. Op locatie kunnen deze tot op 300 mm op lengte worden gemaakt. Er kunnen meerdere douchegoten naadloos worden gecombineerd dankzij de 100 mm lange eindstukken van het binnenprofiel.

Afvoer via inzetelement
De afvoer van het douchewater verloopt via een inzetelement – leverbaar  in twee designvarianten – en de op de vloer opgestelde puntafvoer. De golfvormige sifon combineert daarbij de voordelen van een geringe bouwhoogte met een minimale noodzaak aan schoonmaak. Er kan uit twee varianten worden gekozen: de standaarduitvoering voor inbouwhoogten van 95 t/m 155 mm en voor badkamers met geringe inbouwhoogten een renovatievariant met 70 mm inbouwhoogte. De bijbehorende verstelbuis (DN50) tussen afvoer en afdichtingsflens kan worden ingekort waardoor ook andere opbouwhoogten mogelijk zijn. De compacte uitvoering van de golfvormige sifon is 360 graden vrij draaibaar en kan daardoor ook direct aan de wand worden geïnstalleerd.
De afvoercapaciteit van de Advantix Cleviva bedraagt bij de laagste inbouwhoogte ten minste 0,4 l/s, bij de standaardafvoer max. 0,75 l/s. Bij gebruik van een verstelbuis om de inbouwhoogte te verhogen, neemt de afvoercapaciteit toe.

Geluidsisolerend element
Voor badkamers waarin eisen worden gesteld aan de geluidsisolatie, zoals die in appartementencomplexen, is een optioneel geluidsisolerend element leverbaar. Dit rubberen element wordt onder de sifon geplaatst en voldoet aan de isolatienormen DIN 4109 en VDI 4100. In geval van brandveiligheidseisen kan de bekende Advantix buisdoorvoering R 120 worden toegepast.

Afgedicht in afwerkvloer
In de standaard meegeleverde kit voor tegelzetters is een afdichtingsmanchet opgenomen waarmee over een breedte meer dan 120 mm wordt afgedicht. Hiertoe hoeft het manchet alleen maar van boven in de afvoerflens te worden geklikt. Op deze manier ligt het manchet bij het afdichten strak en schoon op de dekvloer en kan vervolgens zonder verdere werkzaamheden direct in de afwerkvloer worden geïntegreerd. De installateur plaats dus de afvoer, de tegelzetter neemt de afdichting en afwerking voor zijn rekening.

Het nieuwe afdichtingssysteem van de douchegoot Advantix Cleviva voldoet aan alle waterwerkklassen tot aan W3-1, zoals die in de DIN 18534-1 zijn vastgelegd.