Doekle Terpstra: “Dit noodpakket is wat we nodig hebben”

Gepubliceerd op

Voorzitter Doekle Terpstra van ondernemersorganisatie Techniek Nederland is tevreden met het noodpakket dat het kabinet gisteravond heeft gepresenteerd. "Dit is wat de installatiebranche en de technische detailhandel op dit moment nodig hebben. Het kabinet verdient een groot compliment." Techniek Nederland was nauw betrokken bij het crisisoverleg met de overheid over het maatregelenpakket. Terpstra benadrukt dat de steun snel en eenvoudig beschikbaar moet komen. "Er zijn bedrijven die het water nu al aan de lippen staat." 

Volgens voorzitter Doekle Terpstra raakt de coronacrisis alle leden van Techniek Nederland, van groot tot klein en in alle marktsegmenten. "Daarom is het belangrijk dat de steunmaatregelen beschikbaar komen voor alle bedrijven, van zzp’ers tot grote ondernemingen." Hij vindt dat de overheid ook als opdrachtgever bedrijven moet ondersteunen. "Overheidsinstellingen kunnen bijvoorbeeld investeringen in gebouwen en infrastructuur eerder laten uitvoeren én hun facturen voortaan binnen een week betalen."

Soepele werktijdverkorting
Nu de omzet zwaar onder druk staat, is de versoepeling van de regeling voor werktijdverkorting (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud) onmisbaar voor installateurs en technisch detaillisten, vindt Terpstra. Het kabinet heeft de vergoeding van niet-gewerkte uren verhoogd naar 90 procent en de maatregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart. "Wij vinden een snelle toekenning essentieel. Ook is het belangrijk dat de aanvraag eenvoudig aan te passen zal zijn bij tussentijdse tegenvallers."

Extra ondersteuning voor zelfstandigen
Ook de overige maatregelen in het noodpakket van het kabinet zijn bij Techniek Nederland in goede aarde gevallen. Vooral de ondersteuning voor zzp’ers en het aangekondigde uitstel van de invordering van belastingen zijn hard nodig om ondernemers door de komende, zware tijd te helpen. Techniek Nederland is wel van mening dat er snel duidelijkheid moet komen over de praktische uitvoering, met name van de fiscale maatregelen.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: