Technische Unie lanceert een selectietool voor warmtepompen. Hiermee kan een volledige transmissieberekening van een woning worden gemaakt, waarna direct duidelijk is of een warmtepomp in deze woning te realiseren is én welk type warmtepomp benodigd is.

De berekening met deze selectietool gebeurt op basis van zo betrouwbaar mogelijke gegevens en indien vereist op basis van gecertificeerde gegevens. Op basis van de transmissie-uitkomst kan een compleet merkonafhankelijk advies worden aangeboden.

Hoe werkt de selectietool?
Voor de warmtepomp selectietool zijn een aantal vragen benodigd. Bijvoorbeeld de oppervlakte en het bouwjaar van de woning en/of eventuele eerdere aanpassingen aan de bouwkundige staat van de woning. Bij nieuwbouw volstaat een EPC-rapport gemaakt met het UNIEC berekeningsprogramma.
Na het invoeren van de woninggegevens rolt er een zo precies mogelijke transmissie uit de tool. Bij renovatie wordt inzichtelijk gemaakt welke besparingen er mogelijk zijn en welk type warmtepomp toegepast kan worden in de woning van de eindklant. Met behulp van dit ontwerp kunnen klanten van Technische Unie vervolgens direct de benodigde materialen samenstellen en een offerte uitbrengen aan de eindklant.
Er zijn twee varianten van de selectietool: EASY en de PRO.

EASY berekening
De EASY is op basis van bestaande bouw of nieuwbouw en wordt vaak gehanteerd om toch een betrouwbare offerte uit te kunnen brengen, zelfs in de aanbestedingsfase. De berekening wordt gemaakt aan de hand van GEO data, het huidige verbruik óf oppervlaktes van de verschillende verdiepingen.
Bij GEO data wordt er gekeken naar de postcode van de woning. Naar aanleiding hiervan worden gegevens gehaald uit een database waarin alle geregistreerde bestaande bouw is ondergebracht. Die data van bestaande bouw kan worden aangepast op basis van vragen over eventuele aanpassingen van de bouwkundige staat.
De EASY berekening, ook wel snelberekening genoemd, kost €50,-.

PRO berekening
De PRO berekening wordt gemaakt aan de hand van twee methodes, afhankelijk van wat gewenst is. Is er een transmissieverlies op gebouwniveau vereist en is er een EPC-rapport beschikbaar, dan kan er beroep worden gedaan op de genormeerde schilmethode. Deze berekening is gecertificeerd aan de hand van de ISSO 51 en kost €100,-.
De tweede methode is een berekening op gebouw- en ruimteniveau. Gecertificeerd op basis van de ISSO 51, 53 en 57. Door middel van deze berekening wordt exact per ruimte het warmte-, ventilatie- en opstartverlies inzichtelijk gemaakt. De kosten hiervoor zijn €199,50.

Maatwerk kappen voor warmtepompen

Cox Geelen levert maatwerk warmtepompkappen voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Ze zijn geschikt voor elk merk/type warmtepomp, dakhelling en RAL-kleur. Door ...
Verder Lezen

Test om teleurstelling met warmtepomp te voorkomen

De vraag of een woning geschikt is voor verwarmen op lage temperaturen is voor steeds meer huiseigenaren relevant, maar ook ...
Verder Lezen

Warmtepomp mét waterkoeler maakt kaasfabriek bijna gasloos

Voor een nagenoeg gasloos en duurzaam productieproces van verschillende kaassoorten is in een nieuw gebouw van kaasfabriek Rouveen Kaasspecialiteiten in ...
Verder Lezen