Het kwaliteitshandboek voor de luchtkanalenbranche is geactualiseerd. Dit Luka Kwaliteitshandboek is sinds 2018 in digitale versie verkrijgbaar. De belangrijkste wijzigingen die zijn doorgevoerd betreffen kwaliteitsnormen voor luchtkanalen en appendages.

De aanpassingen omvatten onder meer de afmetingen en het aantal afmetingen van de verschillende materialen en uitvoeringen. Zo is bij de ronde kanalen van verzinkt staal, rechthoekige kanalen aluminium en de ronde kanalen van roestvrij staal het item weersbestendigheid afdichtingsmaterialen toegevoegd.

Ondersteuning en verankering
Verder zijn er diverse wijzigingen aangebracht met betrekking tot de ondersteuning en verankering dakkanalen. Ook zijn de ATC luchtdichtheidsklassen, de nieuwe Europese normen toegevoegd. Bij de appendages is de informatie uitgebreid met betrekking tot de meetpunten appendages, te meten volgens verschillende NEN-normen. Ten slotte is er bij het hoofdstuk Kwaliteitsaspecten een nieuwe bestekbeschrijving van de Luka geplaatst.

Up-to-date
In het kwaliteitshandboek zijn nu de laatste technische ontwikkelingen in de luchtkanalenbranche doorgevoerd. De geactualiseerde digitale versie is te vinden op de Luka website Homepage (www.luka.nl)

Op onze nieuwsbrief abonneren