Teamleader, leverancier van bedrijfssoftware voor het mkb, voegt een vernieuwde mobiele-werkbonnenfunctie toe aan zijn app. Deze functie maakt het voor onder andere monteurs, installateurs en loodgieters mogelijk om op locatie via een smartphone, tablet of laptop digitale werkbonnen te maken. Na een klus kunnen afgelegde kilometers, gewerkte uren en verbruikte materialen worden geregistreerd. Alles kan in één pdf worden gegoten en de werkbon kan ter plekke worden ondertekend.

De digitale werkbonnen kunnen direct worden gedeeld via WhatsApp of e-mail. Alle geregistreerde informatie wordt ook direct opgeslagen. Dit gebeurt in Teamleader: bedrijfssoftware waarin onder andere eenvoudig digitale offertes kunnen worden opgesteld en facturen worden gemaakt en verstuurd. Verder is het mogelijk om met de app onderweg contactgegevens toe te voegen en te bewerken, de agenda te beheren en openstaande offertes en facturen te controleren.

Jeroen de Wit, CEO van Teamleader: “In een eerdere versie van de app was er al een soortgelijke functie om werkbonnen aan te maken, en onze klanten gaven aan dit aan erg handig te vinden. We wilden daarom deze functie ook toevoegen aan onze vernieuwde app, maar dan wel in een nieuw en extra gebruiksvriendelijk jasje. De feedback van onze testgebruikers was bij deze update dan ook erg belangrijk. De werkbonnen zijn nu nog beter afgestemd op de wensen van onze klanten.”