Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 44 seconden

Western Airconditioning introduceert de ventilatorconvector Aerslim. Deze is ontworpen voor particuliere en zakelijke toepassingen waar design, afmetingen en geluid belangrijk zijn. De convector heeft een diepte van 13 cm.

Hij is voorzien van een modulerende tangentiaal ventilator met asymmetrische bladen, een warmtewisselaar met een dusdanige oppervlakte dat de gewenste luchthoeveelheid met een kleine drukval mogelijk is en een ventilatormotor met DC-invertertechnologie. Het resultaat is een laag geluidsniveau, geen trillingen en een verlaging van het energiegebruik met 50%, aldus Western.

De range is verkrijgbaar in vier verschillende bouwgroottes met een twee- of een vier-pijps aansluiting. Elke bouwgrootte is er in een verticale en horizontale uitvoering met of zonder omkasting. De verticale uitvoering met omkasting is verkrijgbaar met een radiatorpaneel als optie, zodat het mogelijk is om te verwarmen zonder gebruik te maken van de ventilator. De Aerslim range is geschikt om te koelen (0,3-3,5 kW) of te verwarmen (0,4-3,5 kW).