SIG Air Handling breidt haar productgamma uit met Cairox Ukunda, een gedecentraliseerd warmteterugwinningsapparaat. Het product is geschikt voor onder meer scholen, kantoren en bedrijfshallen waarbij het ook deel kan uitmaken van een energiebesparende en luchtzuiverende totaaloplossing.

Het warmteterugwinningsapparaat wordt geïnstalleerd aan het plafond, waar het de warmte van ‘gebruikte’ binnenlucht terugwint om instromende buitenlucht te verwarmen. Daarnaast is de Ukunda standaard uitgerust met een passive infrared (PIR)- en CO2-sensor, waardoor hij zijn ventilatieniveau automatisch afstemt op het aantal aanwezige personen en hun activiteiten.

De Heat Recovery Units zijn gebruiksvriendelijk te installeren, onderhouden en bedienen, aldus de fabrikant. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende maten (40-70-120) met een debiet tot 1.200 m3/h. Daarnaast bieden ze functionaliteiten zoals een touchscreen-besturing, een plug & play-systeem voor accessoires en een internetconnectie. Alle units voldoen aan het strengste niveau (level 1) van de Dust Quantity Rating (DQR), een bedrijfseigen op ISO-normen gebaseerd hygiënelabel.

Cairox is het eigen productlabel waarmee SIG Air Handling systemen op de markt brengt voor luchtverbetering, -verspreiding en -verplaatsing. In haar Healthy Learning-brochure presenteert SIG Air Handling kant-en-klare totaaloplossingen voor scholen om zo efficiënt en zuinig mogelijk te ventileren en klimatiseren, zodat er meer zuurstof en minder vervuiling circuleert in klaslokalen en andere ruimtes; en zodat de Indoor Air Quality (IAQ) het beste niveau bereikt.