Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Werkzaamheden veldverwarmingEr wordt ondanks de zomerperiode hard doorgewerkt op De Vijverberg in Doetinchem. Niet alleen vanwege de stormvloed aan extra aanvragen voor een nieuwe seizoenkaart nu De Graafschap is gepromoveerd, maar met name ook om het voetbalveld Eredivisieproof te maken.

De KVNB verlangt van alle voetbalclubs in de Eredivisie dat ze beschikken over veldverwarming om de kans op afgelasting vanwege vorst aanzienlijk te verkleinen. Dit was bij Betaald Voetbal Organisatie De Graafschap nog niet het geval, daarom slaan zij en ATAG Verwarming Nederland B.V. de handen ineen voor deze grote en snel uit te voeren klus.

De installatie van de veldverwarming in stadion De Vijverberg wordt verzorgd door cv-ketelfabrikant ATAG Verwarming Nederland B.V. Al 5 jaar is zij trotse sponsor en hoofdsponsor van Betaald Voetbal Organisatie De Graafschap.

In samenwerking met veldverwarmingsspecialist VB Projects plaatst ATAG nog deze maand 12 van haar XL cv-ketels. Een uniek project, aangezien veldverwarming normaal gesproken wordt gekoppeld met cv-ketels met voorzetbranders. Nu lag echter de samenwerking met de hoofdsponsor zo voor de hand dat er gekozen is voor de bijzondere koppeling met condenserende XL cv-ketels van ATAG.

Wat gaat er geplaatst worden?

– De 12 ATAG XL cv-ketels die de veldverwarming verzorgen, komen onder één van de tribunevakken te staan en hebben een gezamenlijk vermogen van maar liefst 1,5 MW;

– De slangen die aangesloten worden op de cv-ketels komen 25 cm onder het grasoppervlak te liggen op 25 cm afstand van elkaar en over de gehele lengte van het veld;

– Daarbij gaat het om maar liefst 32 km aan slangen!;

– Nog vóór de start van het nieuwe eredivisie voetbalseizoen zal deze grote klus geklaard zijn.

VB Projects (De Lier) is een specialist op het gebied van veldverwarming. Hun referentielijst voor het aanleggen ervan bestaat onder andere uit het leeuwendeel van de Nederlandse eredivisieclubs. Daarnaast werkten zij ook veelvuldig voor buitenlandse topclubs als Manchester United, Liverpool FC, Celtic FC, Glasgow Rangers FC, FC Bayern München, Schalke 04, Real Madrid en Barcelona.

Voor meer informatie: www.atagverwarming.nl