Corrosiespecialist gaat kennis delen om schade aan cv-installaties te voorkomen

Gepubliceerd op

Het Belgische bedrijf Resus heeft zich aangesloten bij ISSO-Kennispartners. Dit netwerk van onafhankelijke bedrijven werkt samen aan het verhogen van het kennis- en kwaliteitsniveau in de bouw- en installatiesector. Resus is een corrosiespecialist. “Het bedrijf heeft een groot netwerk en kent de sector heel goed”, aldus Anneli van Kleven, communicatie- en marketingmanager bij ISSO. “Als ISSO-Kennispartner helpt Resus ons bij het verspreiden van onze kennis in de markt.”

Binnen het netwerk van ISSO-Kennispartners wisselen ISSO en de kennispartners ervaringen en kennis met elkaar uit. Daarnaast bundelen de deelnemende organisaties de krachten door samen activiteiten te ondernemen. Zo voorzien de ISSO-Kennispartners de professionals in de bouw- en installatiesector direct en indirect van actuele en valide kennis.

Niche-kennis
Resus is producent van corrosiemonitors die via sensortechnologie de corrosiesnelheid in cv- en koelinstallaties registreren en waarschuwen bij ontoelaatbare waarden. Karl Willemen, oprichter en eigenaar van Resus, was onlangs nog betrokken bij de herziening van ISSO-publicatie 13: Aanbevelingen ter voorkoming van corrosie en ketelsteenvorming in watervoerende installaties’. Willemen schreef mee aan de meest recente versie van deze ISSO-publicatie. “We zijn blij dat we ons bij de ISSO-Kennispartners konden aansluiten”, zegt Willemen. “We weten bij Resus erg veel binnen het niche-gebied van verwarming; ervaringen die we graag met de markt delen. Met onze kennis en producten is schade aan verwarmingsinstallaties te voorkomen. We hopen via ISSO meer partijen op de hoogte te brengen van die mogelijkheid. En misschien kunnen we via dit netwerk ook contact leggen met fabrikanten van verwarmingsoplossingen zodat die onze producten in de toekomst kunnen toepassen in hun verwarmingsproducten.”

Kennisambassadeur
“We zijn erg bij dat Resus zich heeft aangesloten bij de Kennispartners”, vertelt Anneli van Kleven van ISSO. “Oprichter Karl Willemen heeft een internationaal netwerk in de sector en heeft een schat aan ervaring op het gebied van corrosie, expansievaten, lucht- en vuilafscheiders, ontgassers en andere zaken die aan verwarmingsinstallaties zijn gerelateerd. Al tijdens zijn werkzaamheden in de werkgroep voor de herziening van ISSO-publicatie 13 toonde hij zich een ambassadeur van het kennisproduct; iemand die het belang van kennisdeling en -ontwikkeling onderkent. Kennispartners zoals Resus helpen ons om onze kennis te verspreiden en vormen zo een verlengstuk voor onze kennisdeling. Andersom kunnen zij ons ook attenderen op ontwikkelingen in de branche en aangeven waar de professionals behoefte aan hebben, zodat wij onze kennisproducten hierop kunnen aanpassen.”

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: