Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Hansa_Murano-X
Hansa Nederland introduceert een premium mengkraan voor high-end badkamers: de HansaMurano X. Gebruikers kunnen de kraan contactloos in- en uitschakelen door middel van een infraroodsensor binnen het glasvlak. Via twee sensortoetsen in het bedieningselement kan de watertemperatuur individueel worden geregeld. Een ledstrip geeft de gebruiker een visuele melding van zijn instelling. Verder is de kraan voorzien van een licht- en bewegingssensor die in twee stappen reageert: zodra iemand de mengkraan nadert, wordt het licht van de leds geactiveerd en de glasplaat licht dan subtiel op. Als de handen dicht genoeg bij de infraroodsensor komen, illumineert het helder licht het watergordijn zolang het water stroomt. Het verbruik van de mengkraan is negen liter per minuut.

Het idee van de kraan is afkomstig van de designer Bruno Sacco (voormalig design-chef bij Mercedes Benz) en Reinhard Zetsche (Octopus Design), die eerder al in 2003 het vorige model HansaMurano hebben ontworpen. De nieuwe kraan volgt de traditie van zijn voorganger, maar interpreteert de vorm en de functie op een eigen manier.
De combinatie van chroom, glas en water geeft de mengkraan zijn karakteristieke uitstraling. Als centraal element van het designconcept fungeert vanuit het perspectief van de gebruiker het zwevende, rechthoekig lichaam uit chroom en glas, dat tegelijk dienst doet als bedieningselement en watertoegang. Ingekaderd tussen het verchroomde bovenstuk en de onderkant zit een glasplaat. Uit haar transparantie stroomt het water precies in een brede, flinterdunne laminaire straal in de wastafel. Dat wordt met behulp van een speciale straalvormer gerealiseerd.
De jury van de Raad voor Vormgeving/German Design Council heeft de mengkraan uit het premium segment Hansa|Edition bekroond met de German Design Award 2016.

[related_post themes=”text”]