Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 128 seconden

AAFMHet consortium Heijmans, met partners AAFM en Vermaat, heeft voor het Nationaal Militair Museum de ISO-certificaten 9001 en 14001 ontvangen. Met de ISO-certificering toont het consortium aan te voldoen aan de internationale normen op het gebied van milieu- en kwaliteitsmanagement.

In opdracht van het Ministerie van Defensie heeft het consortium het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg gerealiseerd. In de vorm van een PPS is het consortium de komende 25 jaar samen met Stichting Defensie Musea verantwoordelijk voor onder meer het onderhoud en exploitatie van het museum. Het museum, dat op 11 december 2014 werd geopend door Koning Willem-Alexander, heeft tot op heden al meer dan 200.000 bezoekers getrokken. Het is uitzonderlijk dat dit project op zo’n korte termijn erkend is met een ISO-certificering.

De externe audit, voorafgaand aan de ISO-certificering, is uitgevoerd door de onafhankelijke certificeringsorganisatie Det Norske Veritas (DNV). Op basis hiervan heeft het Nationaal Militair Museum aangetoond aan de ISO 9001- en 14001-normen te voldoen. Hiermee laat het consortium zien dat het museum voldoet aan de eisen van de internationale standaarden voor milieu- en kwaliteitsmanagement.

“Het is een enorme eer dat onze inzet bij dit project beloond wordt met een ISO-certificering,” zegt Pancras Evers, Commercieel Directeur bij AAFM. “Gedurende de voorbereiding en de gehele exploitatie-periode is AAFM verantwoordelijk voor het facilitair management bij het Nationaal Militair Museum. AAFM was daarom van het begin af aan betrokken bij het project. Voor de 25 jarige exploitatieperiode hebben we gezamenlijk een hospitality concept ontwikkeld. Het is goed om te zien dat onze commitment om van dit museum een succes te maken op deze manier wordt erkend.”

“Bij het ontwerp van het museum is onder meer uitgegaan van duurzaam (her)gebruik van materialen en het beperken van energiegebruik,” zegt Rolf Abbringh, Directievoorzitter bij Heijmans Utiliteit. “Dat onze doelstellingen nu worden erkend en voldoen aan de eisen van de ISO-standaard, is een enorme waardering voor ons streven naar kwalitatief hoogwaardige bouw.”

“Het succes van dit project wordt al onderschreven door de enorme bezoekersaantallen,” zegt Paul Vermaat, algemeen directeur bij Vermaat Groep. “We hebben een passend horeca- en retailconcept neergezet bij het museum dat in lijn is met de wensen van de Stichting Defensie Musea. Ondertussen hebben duizenden bezoekers gebruikt gemaakt van dit concept. We zullen er de komende 25 jaar naar blijven streven om met militaire precisie een geweldig ervaring te bieden aan alle bezoekers.”

Het Nationaal Militair Museum belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst. Met daarbij extra aandacht voor de collecties van landmacht en luchtmacht. Gelegen op de voormalige vliegbasis Soesterberg.

Voor meer informatie: www.aa-fm.com