Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

Onder de noemer van Alliantie+ en in samenwerking met Faay heeft Viega Nederland een badkamer-renovatieconcept ontwikkeld, waarin haar voorwandtechniek een prominente plaats inneemt. De partners behoren met het concept tot de laatste vier kanshebbers in een prijsvraag die door wooncorporatie Mitros wordt georganiseerd. Mitros, met ruim 28.000 woningen de grootste woningcorporatie in de steden Utrecht en Nieuwegein, is net als andere corporaties voortdurend op zoek naar renovatieconcepten die bewoners zo min mogelijk storen.

Tijd is daarbij een belangrijke factor; hoe sneller de renovatie een feit is, des te minder de overlast. Om die overlast ook voor badkamerrenovaties tot een minimum te beperken, schreef Mitros een prijsvraag uit voor concepten waarmee badkamers in één dag te renoveren zijn. Viega Nederland levert daarvoor verschillende ingrediënten die in het concept terugkomen.

Het concept, dat de naam Pronto kreeg, is een complete prefab-oplossing opgebouwd uit prefab-boxen met uiteenlopende functionaliteit: douche-box, toilet-box, wastafel-box, opberg-box, wasmachine-box en speciale dummy-boxen. Deze elementen zijn flexibel te koppelen zodat een badkamer op maat kan worden gecreëerd.

Een onderdeel in het Pronto-concept is het Steptec voorwandsysteem van Viega. Dit systeem kent twee basisonderdelen: een voorwandrail en koppelingen. Hiermee worden de verschillende boxen Plug & Play samengesteld. Het enige wat nog hoeft te worden gedaan is het aansluiten van de boxen met behulp van aansluitsokken.

Omdat er maar één dag beschikbaar is, kan niet worden getegeld. Daarom worden de verschillende boxen met voorwandelementen geprefabriceerd. Deze kunnen naar keuze worden voorzien van een print, zodat de bewoner ook een eigen invulling kan geven aan de stijl en vormgeving van de badkamer.

Naast het Steptec voorwandsysteem worden ook de sifons voor de wastafels, het kunststof leidingsysteem en de douchegoot door systeemfabrikant Viega geleverd.

[related_post themes=”text”]