Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Concentrisch, voorkeur voor concentrisch Om de veiligheid te bevorderen, adviseert de vereniging van rookgasafvoerfabrikanten Rogafa voortaan te kiezen voor concentrische rookgasafvoeren voor nieuwbouw én bij renovatie.
Concentrische systemen bieden, door de pijp-in-pijp constructie, een extra vangnet bij lekkages. Hierdoor wordt de kans op koolmonoxidevergiftiging sterk gereduceerd. Toch kiezen installateurs niet massaal voor concentrische systemen. Ze zijn sec qua materialen duurder. Omdat de prijs geen issue mag zijn bij veiligheid, heeft Ubbink een nieuw concentrisch programma ontwikkeld met Push-Fit koppeling, dat aanzienlijk voordeliger is dan de traditionele concentrische systemen. Bovendien hoeft u minder te beugelen dan bij een enkelwandig systeem! Veiligheid is nog nooit zo voordelig geweest!

 

 

Ubbink Concentrisch Push-FitConcentrisch systeem
Het Ubbink Concentrisch Push-Fit systeem in de maatvoering 60/100 bestaat uit:

-Verschillende lengtes verlengbuis
-Bochten 45° en 87°
-Slimme montagebeugel
-Rolux 5G PP dakdoorvoer aansluitmaat 60/100
-Slimme dakbeschotbeugel

Het verlengmateriaal is uitzetting- en krimpbestendig en eenvoudig te installeren en in te korten. Het geeft een fraai afgewerkte installatie, doordat er slechts één buis tussen de ketel en de dak- of muurdoorvoer loopt. Ubbink concentrisch verlengmateriaal bestaat uit een kunststof PP binnenbuis en een buitenmantel van vlamdovend kunststof (Vo) en is geschikt voor condenserende toestellen met temperatuurklasse T120.

Rolux 5G concentrische dakdoorvoer
Om het systeem compleet te maken is de bekende Rolux 5G nu ook verkrijgbaar met een concentrische 60/100 aansluiting. De Rolux 5G combineert optimale prestatie met een aantrekkelijk design! Door zijn lengte onderdaks is deze doorvoer standaard geschikt voor de dikkere dakbeschotten en steile daken.

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!

meer informatie: www.ubbink.nl/concentrisch

[related_post themes=”text”]