Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 56 seconden

Robot Vloerverwarming introduceert de NEXT verdeelunit, een composiet verdeelunit die uit één geheel is vervaardigd. De unit is geschikt voor aansluiting op zowel hoge als lage temperatuur verwarmingsbronnen, dus cv-ketels én warmtepompen.

De verdeelunit is voorzien van een inregelventiel dat het mogelijk maakt de retourwaterstroom in te regelen. Dit ventiel wordt standaard volledig open geleverd, wat betekent dat de aanvoertemperatuur primair hoog dient te zijn, ca. 70°C. Het inregelventiel kan deels of in zijn geheel worden gesloten wanneer de aanvoertemperatuur vanaf de warmtebron lager is. Dit zal zorgen voor een kleinere of geen menging met de vloer-retourwaterstroom. 

De NEXT verdeelunit is gemaakt van hoogwaardig met glasvezel versterkte kunststof. Dit materiaal wordt ook in de luchtvaart- en ketelindustrie gebruikt, waar producten veel onder druk staan. De geometrie van de inserts die voor de NEXT zijn gebruikt, is speciaal ontwikkeld voor de toepassing in een kunststof verdeelunit. Ze hebben een waterdichte verbinding met de kunststof onder hoge temperatuur en druk. De composiet verdeelunit bestaat uit één geheel: de verdeler is dus niet modulair opgebouwd. Net als alle andere Robot verdeelunits wordt deze unit individueel na assemblage afgeperst.