Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

CIAT introduceert de Floway Access op één frame, waarmee het assortiment van compacte luchtbehandelingskasten is uitbreid. De serie voldoet aan de 206-Ecodesign-richtlijn van de Europese Commissie, maar ook aan de eisen die gesteld worden aan energiebesparing en het terugdringen van de CO2-voetafdruk die zijn aangekondigd voor de komende verordening van de Commissie. De luchtbehandelingskasten zijn verder gecertificeerd door Eurovent.

De brushless motor en hoog rendement plugventilator maken een breed regelbereik van het luchtdebiet mogelijk. Dit resulteert in een motorrendement tot 90 procent. De panelen van de Floway hebben een dikke isolatie om een stille werking te garanderen.

De luchtbehandelingskasten worden op de proef gesteld in gestandaardiseerde testruimtes, waarin werkelijke klimaatomstandigheden en omgevingen worden nagebootst. Luchtdichtheid, paneelisolatie, akoestiek, warmteterugwinningsprestaties en regelsystemen worden gemeten om een optimale luchtkwaliteit te bereiken. Op bepaalde modellen is een optionele tweede filtratietrap voor de verse lucht beschikbaar.

De Floway is als een plug-and-play-oplossing ontworpen. Van de luchtbehandelingskast zelf tot en met de randapparatuur, zoals de regelaar met informatiestatusdisplay, is alles direct operationeel. Floway Control bewaakt de regeling van het systeem op lokaal niveau. De belangrijkste functies van de units zijn echter, dankzij een ingebouwde webserver, ook op afstand toegankelijk via internet en een webbrowser.

De serie bestaat nu uit vijf modellen hoog rendement alleenstaande luchtbehandelingskasten:

  • De nieuwe Floway Access RHE: deze gebruikt een warmtewiel en heeft een luchtdebiet van 300 tot 8.500 m3/h.
  • Floway Classic RHE: alle voordelen van de Floway Classic, maar met een toerengeregeld warmtewiel voor een optimale warmteterugwinning het hele jaar door met een luchtdebiet van 300 tot 18.000 m3/h.
  • Floway Classic: voorzien van een tegenstroom platenwarmtewisselaar voor luchtdicht gescheiden verse lucht en retourluchtstromen met een luchtdebiet van 300 tot 6.600 m3/h.
  • Floway Ceiling: als er geen ruimte op de vloer is, dan zijn de compacte maten en de geringe hoogte van de Floway Ceiling een oplossing. Luchtverversing en warmte-uitwisseling zorgen tegen minimale kosten voor een binnenluchtkwaliteit met een luchtdebiet van 300 tot 2.600 m3/h.
  • Floway Vertical: voor modulaire ruimten in nieuwbouw of renovatiebouw dankzij het slanke formaat. Deze lbk combineert thermische uitwisseling en luchtverversing met een luchtdebiet van 300 tot 2.600 m3/h.