Claudia Reiner is benoemd tot Erelid van Techniek Nederland. Zij nam eind vorig jaar afscheid als vicevoorzitter van de branchekoepel. Voorzitter Doekle Terpstra en algemeen directeur Erik van Engelen reisden af naar Sittard om haar te onderscheiden. Terpstra: “Claudia heeft met veel inzet en betrokkenheid Techniek Nederland én de sector een enorme impuls gegeven.”

Algemeen directeur Erik van Engelen benadrukte dat Claudia Reiner een grote rol heeft gespeeld bij de vernieuwing en professionalisering van de vereniging. “Techniek Nederland is een stevige, zelfbewuste vereniging geworden. In dat proces was Claudia een onmisbare bestuurder.”

Pal voor mkb’ers
Volgens Terpstra stond Reiner “pal voor de belangen van onze mkb-leden. Ze vertegenwoordigde Techniek Nederland bij belangrijke stakeholders en wist de vereniging in de media stevig te positioneren. Techniek Nederland behoort tot de grootste en belangrijkste brancheorganisaties van het land. Dat is mede te danken aan Claudia.”

Limburg
Voor de vereniging, die toen nog Uneto-VNI heette, werd Claudia Reiner in 2003 voorzitter van de afdeling Limburg-Zuid. Daarnaast werd ze voorzitter van het Regionaal Platform Afdelingen Zuid. In 2013 trad ze aan als landelijk voorzitter van de Groep Kleine Bedrijven. In het bestuur van Uneto-VNI en vervolgens Techniek Nederland nam ze plaats als vicevoorzitter. Ze was ook bestuurslid van MKB-Nederland.

Voorzitter van de SBB
Sinds 1 januari van dit jaar is Claudia Reiner voorzitter van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Daarnaast blijft ze actief betrokken bij Techniek Nederland. In diverse commissies zal ze ook in de toekomst een bijdrage leveren aan het werk van de vereniging.

Foto: Doekle Terpstra en Erik van Engelen reiken het erelidmaatschap uit aan Claudia Reiner