Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 69 seconden

De nieuwe DynaCiat-serie omvat 17 modellen in twee productlijnen: watergekoelde waterkoelers en warmtepompen (LG) en waterkoelers zonder condensor (LGN). Alle modellen beschikken over uitvoeringen van 25 tot 190 kW.

Eric Pollet, product manager, CIAT. “Deze nieuwe generatie zorgt voor betere prestaties met een compacte plug-and-play unit die anticipeert op de behoeften van onze klanten en een bewijs is van ons engagement op het vlak van milieuverantwoordelijkheid.”

Dankzij onder andere de thermodynamische prestaties van het elektronisch expansieventiel verhoogt de nieuwe serie de European Seasonal Energy Efficiency Ratio (ESEER)-coëfficiënt met 15 percent (tot 6,22) en zijn SCOP met 13 percent (tot 6,37). De units passen automatisch het koelvermogen aan via variaties in belasting en door alleen het nodige aantal compressoren te gebruiken. De serie voldoet aan de huidige Ecodesign-standaarden en Europese richtlijnen, en anticipeert al op de richtlijnen van morgen. De intuïtieve systemen van CIAT voor beheer, real-time monitoring en toezicht, zoals de Connect Touch en CIATM2M, zorgen voor een verdere optimalisering van het energiegebruik.

De nieuwe serie is beschikbaar met een hoge- of lagedrukpomp en in watergekoelde of condensorloze versies, en biedt een all-in-one oplossing dankzij de geïntegreerde hydromodule. De verminderde voetafdruk zorgt voor een eenvoudige installatie in zowel nieuwe als bestaande gebouwen. De machines zijn voorzien van een volledig metalen omkasting. Voor geluidsgevoelige omgevingen, zoals residentiële gebieden, zijn de compressoren in lage-geluidsuitvoering voorzien van een extra akoestische isolatie.