Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 52 seconden

euroskillsIn Gotenburg streden ruim vijfhonderd deelnemers uit 28 landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium bij het ‘EK beroepen’. Nederland deed mee in 33 vakrichtingen. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleidden de deelnemers. De 39 Nederlandse deelnemers wisten samen drie gouden, vier zilveren en drie bronzen medailles te behalen. Vooral de technische beroepen scoorden goed. Zo won Christian Gerritse (Koude- en luchtbehandelingstechniek) een gouden medaille.

Het ‘EK beroepen’ vond plaats van 1 tot en met 3 december in Gotenburg, Zweden. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd in voorrondes en nationale finalewedstrijden van Skills Heroes, VHG en Vakkanjers. Tijdens vaktechnische trainingen, mentale trainingen en teambuildingsdagen worden de deelnemers klaargestoomd voor deze Europese competitie in vakmanschap.

Naast het goud voor Christian Gerritse won Rick Verboom (CAD Tekenen) een gouden plak. Arthur de Bruin en Wilfried Loman (Mechatronica) wonnen zilver. Berend van de Donk en Lennard Bucks (Mobiele Robotica) mochten een bronzen medaille mee naar huis nemen.