Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 160 seconden

Installeer snel en gemakkelijk je monoblock of split unit warmtepomp. Met de keuze tussen verschillende vermogens en de optie voor een basic of premium set, ben je altijd gegarandeerd van de juiste set. Met alle benodigde onderdelen samengesteld in 1 pakket, ben je zeker van een snelle en volledige installatie.

De volgende onderdelen zijn te vinden in de warmtepompsets van Caleffi: 

Vorstbeveiligingsklep (enkel voor monoblock)
Omdat een monoblock warmtepomp buiten staat, en er dus ook buiten leidingen geplaatst worden, moet de gehele installatie worden beschermd tegen vorst. De vorstbeveiligingsklep beveiligd het buitendeel inclusief leidingen tegen bevriezingsgevaar en voorkomt zo eventuele schade aan het buitendeel inclusief leidingen. Hierdoor voorkomt men mogelijke schade aan de installatie en aan de leidingen.
Wanneer de watertemperatuur in de leiding 3 °C bereikt, zal het thermostatisch element van de vorstbeveiligingsklep ervoor zorgen dat de sluiter opengaat, waardoor het water geledigd kan worden dat zich buiten de leiding bevindt. Deze beveiliging wordt in zowel de aanvoer als de retour geplaatst.

Expansieconsole
Een expansievat beschermt de warmtepomp en de rest van de installatie tegen mogelijke drukveranderingen. De expansievatconsole is uitgerust met een overstortventiel 3 bar, automatische ontluchter, manometer en een expansievatkoppeling. Doordat deze onderdelen al op de console bevestigd zijn, verkort dit de installatietijd.

Drukverschilregelaar

De compressor van een warmtepomp moet altijd blijven draaien. De drukverschilregelaar zorgt ervoor dat het water kan blijven circuleren ook al is er geen warmtevraag. Bij een monoblock systeem kan de monoblock, die buiten staat, zichzelf ook ontdooien indien nodig.

Vuilafscheider
Warmtewisselaars worden alsmaar compacter. Vuil in de installatie vermindert de werking en efficiëntie van de wisselaar, waardoor het energieverbruik hoger wordt. De DIRTMAG® kunststof vuilafscheider met magneet verwijdert alle onzuiverheden en magnetiet uit het installatiewater. Dit is nodig om een optimale werking en hoog rendement van de warmtepomp te kunnen garanderen.

De DIRTMAGPLUS® heeft dezelfde werking als de DIRTMAG®, maar hier bovenop heeft deze nog een extra vuilfilter. De gecombineerde werking van de filter en vuilafscheider zorgen voor een maximale efficiëntie m.b.t. het scheiden van onzuiverheden in het systeem vanaf de eerste passage.

Luchtafscheider
Om slijtage van de warmtepomp te vermijden en om de levensduur ervan te verlengen, wordt een luchtafscheider geplaatst. De luchtafscheider wordt toegepast om op continue wijze lucht uit de hydraulische circuits van klimaatregelingsinstallaties af te voeren. De ontluchtcapaciteit is zeer hoog. Het is in staat om alle lucht, tot zelfs microbellen in de circuits, automatisch af te scheiden bij zeer lage drukverliezen. De circulatie van volledig ontlucht water zorgt ervoor dat de installaties optimaal kan functioneren zonder dat problemen als geluidsoverlast, corrosie, plaatselijke oververhitting en mechanische beschadigingen optreden. Deze luchtafscheider is universeel en kan op horizontale of verticale leidingen worden gemonteerd.

Driewegklep (optioneel bij alle pakketten)
De driewegklep wordt gebruikt om het water te regelen naar enerzijds de afgiftesystemen en anderzijds de indirect gestookte boiler. Deze zoneventielen kunnen toegepast worden om automatisch hydraulische circuits af te sluiten in klimaatregeling installaties. De serie 643 is voorzien van een servomotor die veerbelast terugloopt en een microschakelaar. Hierdoor zijn ze zeer veelzijdig en zowel bruikbaar in verwarming als in koelinstallaties. Dankzij een speciaal montagesysteem kan men de servomotor snel monteren op het zoneventiel en wordt eventuele demontage vergemakkelijkt.

 

Klik hier voor meer informatie