Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

Veiligheid en Karel zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Het kan met Karel twee kanten op: of hij neemt het niet zo nauw  of hij zorgt voor een dusdanig beveiligde installatie waarmee eigenlijk niets meer valt te beginnen. Kortom het is bij hem vaak totaal mis. Een toolboxmeeting heeft hij als ‘eigengerijpte’ zelfstandige nog nooit bijgewoond. “Ik weet gewoon niet beter”, is zijn zelfverzekerde commentaar desgevraagd.

Joachim Potharst (@potharst) trof onlangs een staaltje van Karels eigenwijsheid aan. Het moge duidelijk zijn dat het hier niet gaat om een pronkstuk van extra veilig installeren. Waarschijnlijk ging het om een ‘tussendoor klusje’; een gevalletje ‘ff snel dat rookgasafvoertje in elkaar frutselen’. De bouwmarkt bevond zich waarschijnlijk om de hoek.

Met wat snel klem- en schuifwerk wist Karel een prima functioneerde ketel met dito rookgasafvoer af te leveren. Het degelijke beugelwerk middels een stevig tiewrapje aan het uiteinde maakt dit puike werkje helemaal af. In de winter – als de kachel lekker staat te branden – wordt het zonnescherm immers toch niet gebruikt.