Buis voor prefab cv-installaties

Gepubliceerd op

Modulair bouwen wint aan populariteit. Steeds kleinere of complexere bouwlocaties en de toenemende belangstelling voor BIM, maken prefab ook in de installatietechniek steeds interessanter. Viega speelt hierop in met de introductie van een nieuwe Prestabo-buis waarvan de lengte aansluit bij de prefab-trend.

De nieuwe 3 meter lange Prestabo-buis (model 1103.3) vormt een aanvulling op het bestaande buisprogramma. De kortere lengte maakt deze buis geschikt voor prefab-verwarmingsinstallaties waar veel wordt gewerkt met compacte, kant-en-klare modules. Deze worden in de werkplaats volledig voorbereid en op locatie samengesteld tot één verwarmingssysteem.

De Prestabo-buizen maken deel uit van het Prestabo-systeem dat daarnaast ook persfittingen omvat. Het systeem wordt geleverd in verschillende maten tot en met 108 mm. De nieuwe buis van ongelegeerd staal is uitwendig thermisch verzinkt voor optimale corrosiebestendigheid.

De buisverbindingen kunnen snel en betrouwbaar worden vastgeperst. Voor alle systemen en leidingdiameters kan gebruik worden gemaakt van dezelfde persmachine. Dankzij de draaibare perskop zijn op de bouwplaats persingen onder een hoek van 90 graden en in kleine ruimten te maken.

Het Prestabo-systeem is uitgevoerd met de SC-Contur veiligheidsfunctie van Viega. Hiermee worden abusievelijk niet-geperste buisverbindingen onmiddellijk herkend. Door het speciale Viega V-contour kunnen alle fittingen bovendien in één arbeidsgang worden geperst. De cilindrische buisgeleiding zorgt er bovendien voor dat de O-ring veilig is opgesloten, vrij van vuil is en niet kan worden aangestoten bij het monteren op de buis.

%d bloggers liken dit: