Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

In 2009 constateerde Nefit een veiligheidsrisico bij de branders in de Topline-serie. Het ging specifiek om cv-toestellen van het type Nefit TopLine, TopLine Compact of Nefit TopLine AquaPower (Plus) tot en met 30 kW, die geproduceerd zijn vanaf 2006 tot en met 2009. De fabrikant zette daarop een grootscheepse vervangingsoperatie in. Begin dit jaar werd duidelijk dat van de 88.000 toestellen nog 48.000 een nieuwe brander moesten krijgen. Door de run die daarna ontstond op branders is nu een tekort ontstaan. In een Nieuwsbrief aan installateurs legde Nefit gisteren uit hoe het probleem ontstaan is en wat haar plan van aanpak behelst.

“De branderset bestaat uit verschillende onderdelen die door maar liefst 27 verschillende leveranciers voor Nefit worden geproduceerd. De Japanse toeleverancier van het belangrijkste onderdeel, de brandersteen, kan op dit moment niet aan de sterk toegenomen vraag voldoen. Om te zorgen dat u zo snel mogelijk uw klanten verder kunt helpen, zetten we vanaf nu álle beschikbare branders in voor de vervanging van oude branders. Ook de branders die eigenlijk bestemd waren voor de productie van nieuwe ketels.”

Beperkt aantal nieuwe TopLine toestellen

“Het gevolg hiervan is dat we voorlopig géén nieuwe TopLine-toestellen van 25/30 en 45 kW zullen kunnen produceren. In ieder geval tot de achterstand in de levering van branders helemaal is ingelopen. De 50, 70 en 100 kW TopLines blijven gewoon leverbaar.”

Tegemoetkoming

“Houd er bij uw onderhoudsplanning rekening mee dat het nog enkele maanden duurt voor de ontstane leverachterstand zal zijn ingelopen. Wij beseffen goed dat u hierdoor veel hinder ondervindt. Daarom nemen we extra maatregelen om u tegemoet te komen. Wij verlengen de periode waarin u recht heeft op de tijdelijke extra vergoeding van € 25,-. Dat betekent dat u tot en met 31 oktober 2017 per vervangen brander een totale bruto vergoeding ontvangt van €105,- ex BTW. Daarna geldt de reguliere vergoeding van € 80,-. AIs er geen brander beschikbaar is en uw klant wil direct een oplossing, dan kunt u binnenkort een alternatief bieden. Afhankelijk van het type en de leeftijd van het oude toestel kunt u een inruilkorting bieden van ca. € 500,- tot € 650,- excl. BTW op een nieuw Nefit-toestel naar keuze.” Binnenkort zal Nefit naar buiten treden met meer informatie over deze inruilkorting.