Inbrekers wijken tijdens de lockdown steeds vaker uit naar bouwplaatsen. Ze worden bovendien slimmer en professioneler. Vanwege de minder goede bewaking zijn ook kleine bouwplaatsen inmiddels een populair doelwit van het dievengilde. Dat concludeert specialist in camerabewaking Kooi na het analyseren van interne data. De vraag naar camera’s waarmee daders kunnen worden gesignaleerd en geïdentificeerd groeit sterk.

Losliggende materiaal op bouwplaatsen, zoals kleine apparaten en waardevol gereedschap, is sinds de lockdown vaker het doelwit van professionele dieven. Nu het rustiger is op straat en minder personeel aanwezig is op bouwplaatsen zien dieven hun kans schoon. Ten opzichte van de jaren hiervoor worden ze steeds professioneler.

Schade van duizenden euro’s
Pieter Kooi, directeur van het bedrijf dat zaken doet in verschillende Europese landen: “Kruimeldieven die over een hek klimmen om een beetje rond te kijken zien we steeds minder. Criminelen komen tegenwoordig in een al dan niet gestolen voertuig aanrijden en weten precies wat ze willen meenemen. Dat gaat dan vaak om (koperen) kabels, rijplaten en isolatiemateriaal. De schade kan al gauw in de duizenden euro’s lopen en dan hebben we het nog niet eens over de schade die ontstaat doordat het bouwproces vertraging oploopt.”

Efficiënt bedrijfswagens beheren

TomTom Telematics voegt een nieuwe functie toe aan zijn Webfleet fleet management oplossing. Trailer en Asset Tracking geeft bedrijven inzage ...
Verder Lezen

Politie zet beelden cv-keteldieven online

Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 38 secondenIn het Friese Feanwâlden werden eind juli ‘s nachts 30 cv-ketels uit een ...
Verder Lezen