Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijkt dat bijna driekwart van de loodgieters geen werkende website heeft. In de database van Telefoonboek.nl staan 5541 bedrijven geregistreerd in de categorie ‘Loodgieter’. Bij deze bedrijven werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten. Bij slechts 1445 bedrijven werd deze gevonden, hetgeen neerkomt op 26,1. Van de 1445 loodgieters die wél een werkende website hebben, bezit maar 3,3% een SSL-certificaat. Een SSL-gecertificeerde verbinding, te herkennen aan ‘https’ en een hangslotje in de adresbalk, zorgt ervoor dat de opgezochte en ingevulde informatie niet door derden bekeken kan worden. Dat wil zeggen dat 96,7% van de loodgieterswebsites onvoldoende beveiligd zijn.

Responsive

Ook zijn de websites getest op responsiveness. Responsiveness houdt in dat de website meebeweegt met het apparaat waarop deze getoond wordt. Zo is deze dus altijd goed leesbaar en bruikbaar ongeacht het apparaat waarop deze bekeken wordt, zoals op de smartphone. Bij 51,1% van de 1445 loodgieters werd een responsive website gevonden. Dat betekent dat bijna de helft van de websites van loodgieters aan bruikbaarheid en leesbaarheid inboet als deze bekeken worden op mobiel.

Gemiste kans

Ronny Oonk, manager van Places Websites en onderzoeker van Telefoonboek.nl, noemt dit een gemiste kans: “Een simpele, maar duidelijke website dient als online uithangbord voor je bedrijf. Het zorgt ervoor dat het bedrijf makkelijk online vindbaar wordt en kan uiteindelijk ook meer klandizie en omzet opleveren.”