Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 68 seconden

Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs zijn afgelopen dinsdag in Hardenberg gezamenlijk van start gegaan. Het is voor het eerst dat beide beurzen naast elkaar plaatsvinden, zodat zowel de E- als W-installateur alles onder één dak kan vinden. Dat is door exposanten en bezoekers positief ervaren, laat de organisatie weten. “We hebben deze combi uitvoerig getoetst, maar het blijft afwachten hoe het kwartje valt in de praktijk.”

“Tijdens de beursdagen was de stemming in Hardenberg erg positief. Exposanten gaven aan dat het naast elkaar plaatsen van Elektro en Installatie van toegevoegde waarde is,” legt Mathilde Koniuszek (Head of Installation) namens beursorganisator Easyfairs uit. “Installateurs kwamen gericht voor hun eigen vakgebied, maar namen ook een kijkje bij de andere disciplines van de installatietechniek die steeds dichter bij elkaar komen. Verder werd ook dit jaar de herkenbare laagdrempelige sfeer weer opgemerkt door zowel exposanten als bezoekers. Er werd flink genetwerkt en er gepraat met elkaar over de toekomst van het vakgebied.”

De afgelopen dagen konden bezoekers ook diverse lezingen in het nieuwe kennistheater bijwonen. Het programma sneed onderwerpen aan die van toepassing zijn op het werk van de installateur. Zo was er een presentatie over de circulariteit in de installatiesector en een lezing over gelijkstroom en fijnstof. Verder stonden actuele thema’s als ‘Energie & Duurzaamheid’, ‘Thuistechnologie’ en ‘Personeel in de technische installatiebranche’ centraal tijdens de beurs.