De nieuwe Compress 7001i LWMF is het eerste model van een serie bodemwarmtepompen die Nefit Bosch op de Nederlandse markt introduceert. Het gaat om een nieuw type modulerende bodemwarmtepomp met een gesloten, verticale aardcollector als bron. De Compress 7001i is ‘BENG-ready’ en leverbaar in drie vermogens: 8, 12 en 16 kW.

De intelligente warmwaterbereiding met geïntegreerde voorraadboiler zorgt voor een royale hoeveelheid warm water. Nefit Bosch biedt de mogelijkheid van vijf jaar garantie en BRL-gecertificeerde ondersteuning in alle projectfasen.

Hoge aanvoertemperaturen
De Compress 7001i valt in de hoogste energieklasse voor verwarming: A+++ en maakt hoge aanvoertemperaturen mogelijk, tot 68°C. Daarnaast is de SCOP tot 5,55 B0/W35 volgens EN14825. De extra grote verwarmingsspiralen die ook bij lage temperaturen het water snel verwarmen, dragen bij aan het hoge rendement. De Compress 7001i LWMF kan twee verwarmingscircuits aansturen, bijvoorbeeld voor vloerverwarming en voor radiatoren. De nieuwe warmtepomp heeft verder een geluidsdrukniveau van 31 tot 37 dB(A) op 1 m afstand.

Tot 300 liter warm water
De ingebouwde RVS voorraadboiler levert tot 300 liter warm water van 40 °C. De warmteverliezen zijn minimaal door het gebruik van isolatiematerialen, die bijdragen aan een energielabel A+ voor warm water. De intelligente warmwaterbereiding voorkomt energieverspilling en een tekort aan warm water. De warmwaterfunctie kan via het touchscreen worden ingesteld op Economy, Normal of Comfort. De warmtepomp kan worden uitgebreid met een externe boiler.

Gepatenteerde technologie
De gepatenteerde Bron Systeem Management (BSM) technologie bewaakt continu het bronvermogen. De bron wordt zo optimaal benut en uitputting voorkomen. Sensortechnologie detecteert bovendien de bodemeigenschappen en past het vermogen aan voor een nog hoger rendement. Dankzij de modulerende inverter-techniek kent de compressor van de Compress 7001i een lange levensduur.

Touchscreen kleurendisplay en app
Het grote touchscreen kleurendisplay geeft een overzicht van de status en prestaties van de warmtepomp, zoals het actuele energieverbruik voor verwarming en warm water, maar ook historische gegevens. Alle gegevens zijn ook uit te lezen via de Bosch EasyRemote app voor eindgebruikers, waarmee ook gebruikersinstellingen kunnen worden aangepast.

Remote monitoring
Dankzij de geïntegreerde IP-module kan de Compress 7001i LWMF ook op afstand worden gemonitord. Zo kan de installateur via de app de belangrijkste parameters instellen, zoals de stooklijnen. Een logfunctie komt later beschikbaar. Via het nieuwe HomeCom Pro portal van Nefit Bosch heeft de installateur bovendien 24/7 zicht op de aangesloten installaties. Hij ontvangt direct een melding als er iets niet goed functioneert.

Zonder buffervat
De warmtepomp bestaat uit een boven- en een onderdeel met een uitneembare koudemiddelcircuitbox. Dit vereenvoudigt transport en installatie en bespaart tijd bij servicewerkzaamheden, evenals de installatievriendelijke bovenaansluitingen. Een buffervat is voor deze warmtepomp niet nodig, wat tijd, ruimte en kosten bespaart. De intuïtieve opstartprocedure zorgt voor snelle en eenvoudige inbedrijfstelling.

Ondersteuning installateur
Installateurs kunnen bij Nefit Bosch een speciale training volgen voor het werken met de nieuwe warmtepompen. In alle fases, van ontwerp tot en met onderhoud, kunnen ze hierbij door de fabrikant worden ondersteund. Dankzij de BRL 6000-21 certificering kan Nefit Bosch ook de verantwoordelijkheid voor ontwerp, realisatie en beheer van het bovengrondse deel geheel overnemen van de installateur. Vijf jaar garantie is mogelijk, mits de warmtepomp in bedrijf is gesteld door Nefit Bosch.

BENG-ready
Compress 7001 LWMF 8 kW is getest volgens de nieuwe norm (NTA 8800) en is daarmee BENG-ready. Daarnaast is via bcrg.nl een kwaliteitsverklaring (EN7120) beschikbaar die kan worden toegepast bij energieprestatieberekeningen. Eindgebruikers kunnen bij aanschaf van de nieuwe warmtepompen naar verwachting tot 3.400 euro subsidie ontvangen.

Meer nieuwe warmtepompen
De Compress 7001i LWMF is de eerste van een serie bodemwarmtepompen die Nefit Bosch dit jaar introduceert, bestaande uit in totaal 15 verschillende types met een vermogensrange van 2 tot 80 kW. Al sinds 1975 ontwikkelt en produceert Bosch bodemwarmtepompen. Met ruim 900.000 geplaatste warmtepompen is Bosch een van de grootste spelers in de internationale markt. De komende jaren investeert het bedrijf 100 miljoen euro in de uitbreiding van het programma en het ontwikkelen van nieuwe warmtepomptechnologie.

Op onze nieuwsbrief abonneren