Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

Op de beursstand van ventilatiespecialist Duco tijdens VSK worden alle nieuwste ontwikkelingen voor de ventilatiebranche getoond in vijf slimme ‘Duco at Home’ woonconcepten: renovatie, nieuwbouw, passief, actief en collectief wonen.

De basis van ‘Duco at Home’ als totaalconcept startte in 2014. Toen stelde de Belgische ventilatiefabrikant de mechanische ventilatiebox ‘DucoBox’ voor, beschikbaar in de DucoBox Silent specifiek voor renovatieprojecten, en de DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt.

In 2018 zagen de WTW-unit DucoBox Energy Premium en de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met zonesturing het levenslicht. Volgens BENG is ventilatie mogelijk met zowel een C- als D-systeem. Duco biedt met de DucoBox Focus en DucoBox Energy Premium van beide systemen een intelligente variant met zonesturing aan. Een absolute primeur tijdens VSK 2020 worden de DucoBox Energy Comfort en de Duco RoofFan.

De hoogtechnologische, compacte WTW-unit DucoBox Energy Comfort is 100% softwarematig uitwisselbaar. Met de dakventilator Duco RoofFan (tot 2.400 m2 bij 150 Pa) wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd. Samen met de intelligente regelklep iAV garandeert de drukgestuurde dakventilator een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw.