Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 45 seconden

Beele Engineering heeft opdracht gegeven om in Aalten een Center of Excellence te bouwen, waar producten, systemen en oplossingen op het gebied van brandveiligheid, waterdichtheid en vluchtveiligheid het licht zullen gaan zien. Het is een voor Nederlandse begrippen ongekend groot complex waar productie, onderzoek, ontwikkeling, training en kennisoverdracht worden samengebracht. De nieuwbouw vormt een aanvulling op de bestaande productie- en onderzoekcentra van Beele Engineering in Aalten. In totaal gaat het om de ontwikkeling van ca. 4,5 hectare.

“We creëren een campus die niet alleen de basis legt voor nog verdere groei en uitbreiding maar ook een stevig fundament vormt voor volgende generaties”, aldus Hans Beele. “Tegelijkertijd is Sealing Valley, zoals we de campus noemen, een investering in kwaliteit en in veiligheid én in de regionale economie.”

De start van de nieuwbouw staat gepland voor september 2017. Tot die tijd worden de voorbereidende grondwerkzaamheden en aanleg van een duurzame energie(opslag)systeem uitgevoerd.