Bacterievrije ventilatie met nanozilverdeeltjes

Gepubliceerd op

Qlimato brengt een techniek om ziekenhuizen bacterievrij te houden naar de huiskamer. Het gaat om flexibele ventilatiematerialen en geluidsdempers met een speciale antibacteriële coating in de vorm van nanozilverdeeltjes. Bacteriën en schimmels krijgen dankzij deze coating geen kans om aan te hechten en te groeien in de flexibele ventilatieslangen die de lucht vervoeren van ventilatiesystemen naar het uitstroompunt in de woning of het kantoor.

De antibacteriële werking in de aluminium laminaatslangen is gebaseerd op de zuiverende werking van nanozilverdeeltjes die ingekapseld zijn in een polymere laag. Het gebruik van nanozilver is veilig, gezond en volledig ecologisch, aldus de fabrikant. Het is niet giftig, heeft geen geur en geen schadelijke effecten op het milieu. Nanozilver wordt vanwege de bacteriedodende werking ook steeds meer in ziekenhuizen gebruikt in coatings op wanden, lichtknoppen en deurklinken.

Ruim 50 procent lichter dan stalen ventilatiekanalen
De ventilatieslangen van Qlimato zijn ruim 50 procent lichter dan stalen ventilatiekanalen. De AluGuard ventilatieslang bestaat uit meerdere lagen aluminium en polyester. Met een totale dikte van 74 micron, versterkt met een hardstalen spiraaldraad kan er een overspanning van 3 meter worden behaald tussen twee ophangpunten.

100% jeukvrij isolatiemateriaal
Voor de thermisch- en akoestisch geïsoleerde ventilatieslangen wordt gebruik gemaakt van 100 procent jeukvrije isolatiewol. Ecose technologie maakt de wol zachter, irriteert niet aan de huid en geeft weinig geur en stof af. Het natuurlijke bindmiddel wordt op een duurzame manier geproduceerd met plantaardige grondstoffen. Door de hoogste brandveiligheidsklasse is de isolatie praktisch onbrandbaar. Daarbij worden hoge dempingswaarden en goede geluidsabsorptie behaald.
Het assortiment bestaat uit:·
- ongeïsoleerde aluminium laminaatslangen
- geïsoleerde aluminium laminaatslangen
- kunststof ventilatieslangen
- flexibele geluidsdempers
- bevestigingsmaterialen

%d