Hitma Groep heeft instrumentatieleverancier Atal overgenomen. Atal werd opgericht in 1994 door Marcel Dix en Perry van Helvoort. Onder de vlag van Hitma zal het als zelfstandig bedrijf, onder de eigen bedrijfsnaam blijven opereren. Oud-directeur Perry van Helvoort blijft werkzaam in de onderneming.

Atal levert onder andere monitoringsystemen, datarecorders, sensortechnologie en instrumenten voor een grote diversiteit aan applicaties. De producten worden ingezet voor meting en registratie van onder andere luchtkwaliteit, processignalen, energieparameters, CO2 en water- en gasdruk. Ook verhuurt en (her)kalibreert Atal meetinstrumenten.

Uiteenlopende marktsegmenten
De klanten van Atal zijn actief in uiteenlopende marktsegmenten. Van oorsprong is het bedrijf leverancier van meetinstrumenten voor installatietechniek en analyse van de kwaliteit van het binnenklimaat. Atal-instrumentatie wordt tegenwoordig ook ingezet voor wetenschappelijke doeleinden, binnen de ICT of voor metingen in het kader van de HACCP- en GLP/GMP-regelgeving binnen onder meer de voedingsmiddelen- en procesindustrie en in (ziekenhuis)laboratoria.

Urgente problematiek
Verder wordt de apparatuur toegepast om urgente problematiek in kaart te brengen of kritische processen beheersbaar te maken. Denk hierbij aan temperatuurmetingen aan tapwaterinstallaties om legionellabesmetting te voorkomen en de bewaking van het kritische CO2-niveau in scholen en kinderdagverblijven, waarvoor Atal een speciale CO2-signaalmeter heeft ontwikkeld.

Nieuwste technologie
Om klanten ook in de toekomst van dienst zijn, is het implementeren van nieuwe of verbeterde technologieën voor Atal belangrijk. Een voorbeeld is het Wireless-Probes-pakket; een totaalpakket van draadloze sensoren. Ook ATAL’s online platform OnlineSensor past in de strategie om te blijven innoveren. Gebruikers kunnen via OnlineSensor bijvoorbeeld 24/7 binnenklimaatparameters zoals CO2, temperatuur en barometrische druk op afstand monitoren en managen. Ten aanzien van de communicatie met meetinstrumenten volgt het bedrijf de laatste ontwikkelingen op de voet. De slimme sensoren van Atal kunnen via IoT-netwerken, WiFi- of GPRS-communicatie met het platform connecteren.

 

Op onze nieuwsbrief abonneren