ATAL B.V. Is sinds 1994 een gespecialiseerde leverancier voor meet- en registratieoplossingen die in een veelvoud van applicaties kunnen worden ingezet. De HVAC-branche is voor ATAL al bijna 25 jaar één van de belangrijkste marktsegmenten waar onze apparatuur wordt toegepast. Zo leveren wij portable meetinstrumenten en dataloggers voor ‘trouble shooting-’ en servicedoeleinden aan een gestaag groeiende groep installateurs en technisch adviseurs. ATAL's (semi-) permanente meetopstellingen met geavanceerde alarmeringsmogelijkheden worden veelvuldig ingezet door koeltechnisch installateurs voor het bewaken en registreren van koel- en vriescellen.

Naast het leveren van instrumenten vormt de productgroep “sensoren” inmiddels een zeer belangrijk deel van het ATAL-assortiment. Deze groep omvat o.a. sensoren voor meting van CO2, temperatuur, barometrische druk, relatieve vochtigheid en luchtsnelheid. De sensoren zijn geschikt voor stand-alone monitoring toepassingen en regeltechnische applicaties, met koppeling aan gebouwbeheersystemen.

Behalve levering van apparatuur kan ATAL ook voorzien in een optimale nazorg door de klant een kalibratie- en verhuurservice aan te bieden. Een laatste peiler binnen ATAL omvat een ‘cloud-based’ monitoring platform, waarbij klanten via IoT-netwerken of via draadloze communicatie toegang verkrijgen tot hun meetgegevens. Bij deze activiteit biedt ATAL “measurement as a service”. Apparatuur van ATAL wordt toegepast in o.a. ziekenhuizen, datacenters, de utiliteits- en woningbouw, opslagmagazijnen, productiefaciliteiten en laboratoria.

Aantal werknemers: 7 medewerkers
Vestigingen: Een vestiging in Purmerend
Producten/Diensten: Het leveren van een breed pakket aan meet- en registratie apparatuur en sensoren (voor o.a. CO2, temperatuur, druk en relatieve vochtigheid), het verzorgen van kalibratie- en verhuurdiensten van/aan meetinstrumenten en het bieden van een ‘cloud-based’ monitoring platform, waarbij meetgegevens via IoT-netwerken of via draadloze communicatie toegankelijk en inzichtelijk wordt gemaakt.
Merken: o.a. ATAL, EXTECH (US), FLIR, Schiltknecht Messtechnik (CH), Sensit (CZ), ACR Systems (CA), Telaire (US)
Specialisme: ATAL B.V. is sinds 1994 gespecialiseerd in het leveren van meet- en registratie oplossingen voor een veelvoud van HVAC-applicaties.
Missie:

Het is ATAL’s missie om aan klanten meetdata te leveren die parameters inzichtelijk maken waarmee (kritische) bedrijfsprocessen beheersbaar worden gemaakt en kunnen worden geoptimaliseerd.

Contact

ATAL B.V. 

Amperestraat 35

1446 TR Purmerend 

Tel. 0299 630610

email: info@atal.nl 

web: www.atal.nl 

Laatste nieuws

  • Geavanceerde serie dataloggers 

    Atal brengt een nieuwe serie dataloggers op de markt. De EML-serie bestaat uit 9 verschillende modellen die standaard zijn voorzien van een ethernetinterface. De universele Ethernet MultiLogger is bijzonder geschikt voor metingen in onderzoek- en ontwikkelingstoepassingen in bijvoorbeeld glastuinbouw, ventilatie- en koeltechniek of in laboratoria. Een Ethernet MultiLogger is standaard voorzien van 4 ingangen. Er zijn drie type ingangen mogelijk: – temperatuur (en relatieve vochtigheid) – temperatuur via thermokoppelelementen – processignalen (4-20mA, 0-1/5/10V, pulsen)  Enkele …