Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Stabiplan heeft een Revit app gelanceerd die de functionaliteiten van Revit en Excel met elkaar combineert. Met de app kunt u data exporteren naar een Excel bestand, (bulk-)wijzigingen maken en data terug importeren naar uw Revit-project. U kunt zelf een selectie maken van de data: het gehele project of een selectie ervan. De app is bedoeld voor MEP-engineers, ontwerpers en modelleurs.

Gebruikers kunnen hun model met Excel-data verrijken en updaten. Ook is het mogelijk om data te exporteren naar Excel om te delen met projectpartners die geen Revit-licentie hebben.

De ‘Export and Import Excel app’ kan gratis worden uitgeprobeerd via store.mepcontent.com. De app werkt in combinatie met Stabicad for Revit. 

MEPcontentm is een BIM-bibliotheek voor MEP engineers, die actuele BIM-content en productiviteitsverhogende BIM-apps voor de installatiebranche biedt. MEPcontent en Stabiplan werken continu  aan het uitbreiden van het aanbod aan apps for Revit en AutoCAD om MEP-specialisten te helpen met hun werkzaamheden. Deze app is anders dan de andere (MEPcontent) apps. Daarom heet de app ‘Stabiplan Export and Import Excel’. De app biedt namelijk additionele functionaliteiten in plaats van extra content, zoals bij de MEPcontent apps. Ook kan de app worden gecombineerd met zowel Revit als Stabicad for Revit.