Soms neemt Karel kritiek op zijn werk serieus. Niet als het gaat om zijn kwaliteiten om een installatietechnische oplossing te verzinnen. Nee, volgens Karel zit het ‘m meer in zijn oplossingsgerichtheid zelf. Hij was daarom maar eens gaan rondneuzen op een boekensite en had daar een managementboek gevonden dat hem direct aansprak: Omdenken voor gevorderden. Alleen al de titel maakte hem enthousiast. Karel is tenslotte geen amateur maar een volleerd professional, die gewoon wat bijgeschaafd moet worden over oplossingsgericht denken.

Nadat hij het boek thuis ontvangen had, las hij het in één ruk uit. Helemaal klaar om alles anders aan te pakken, nog in gedachten verzonken over hoe hij allemaal anders zou kunnen aanpakken, werd hij opgeschrikt door een telefoontje van zijn dochter. De inmiddels op zichzelf wonende spruit beklaagde zich bij haar vader over haar wastafel die zo slecht doorliep. Karel zag direct een kans om zijn omdenken in de praktijk te brengen en reed met gezwinde spoed naar het huis van zijn dochter.

Eenmaal aangekomen, constateerde hij dat het sifon van de wastafel vol zat met de lange lokken van zijn oogappel. Normaal gesproken had Karel natuurlijk direct gezegd dat ze beter haar haren ergens anders kan gaan kammen. Maar OmdenkGoeroe Karel had eigenlijk een nog veel beter idee. Zo’n bekersifon is in feite een enorm lastig ding, gedoemd om te verstoppen. Andersom geplaatst, is dat probleem direct verholpen. Een kwestie van omdenken dus. Nu maar afwachten wat onze grote omdenker zal verzinnen tegen de stankklachten.

Ander relevant nieuws van onze redactie

Een ketel past altijd

U hoeft Karel echt niet te vertellen dat er ook andere opties zijn om een huis te verwarmen. Hij weet ...
Verder Lezen

Mr. Flexibel

Als er een woord is dat Karel helemaal beschrijft, is het wel makkelijk. Je kunt hem feitelijk het beste vergelijken ...
Verder Lezen

Warm genoeg

U heeft het net als Karel met deze kou waarschijnlijk verschrikkelijk druk. De telefoon rinkelt de hele dag, klanten bellen ...
Verder Lezen

Koele Valentijn

Karel is al meer dan 25 jaar samen met mevrouw Karel. Ze weten dan ook precies wat ze aan elkaar hebben ...
Verder Lezen