Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

amsterdam-arena_nightDe Amsterdam ArenA krijgt een noodstroomvoorziening gebaseerd op batterijen van gebruikte elektrische auto’s. Dit xStorage Buildings-systeem slaat energie op en distribueert deze als het nodig. Met 280 batterijen is dit het grootste energieopslagsysteem op hergebruikte batterijen dat door een commercieel bedrijf in Europa wordt gebruikt. Het heeft zowel een stroom- als opslagcapaciteit van vier megawatt. xStorage Buildings fungeert als essentiële noodstroomvoorziening van de Amsterdam ArenA en stelt het stadion in staat zijn omgeving, indien nodig, van stroom te voorzien om het elektriciteitsnet te beschermen.

Henk Markerink, CEO van de Amsterdam ArenA: “Het is een enorme stap vooruit op het vlak van duurzaamheid. Binnenkort kunnen wij de door onze zonnepanelen en windmolens opgewekte energie opslaan en gebruiken als we deze nodig hebben. Een geweldige innovatie – in de toekomst wordt de Amsterdam ArenA het eerste stadion ter wereld dat niet langer fossiele brandstoffen gebruikt.”

Frank Campbell, President van Eaton, één van de ontwikkelaars van het systeem: “Het xStorage Buildings-systeem, dat in de Amsterdam ArenA wordt uitgerold, is één voorbeeld uit onze brede portefeuille energieopslagsystemen waarmee alle spelers in de energieketen, van eindgebruikers tot bedrijven en netbeheerders, profiteren van een veilige, betrouwbare en duurzame energieopslag. Een ander voorbeeld is xStorage Home, onze energieopslagunit voor huishoudelijk gebruik. Die geeft consumenten controle over hoe en wanneer ze thuis energie gebruiken, waardoor ze kunnen bijdragen tot de stabiliteit van het lokale en nationale elektriciteitsnet.”

[related_post themes=”text”]