Amerikaanse HVAC bedrijven krijgen status ‘essentieel’ tijdens coronacrisis

Gepubliceerd op
In 23 Amerikaanse staten en het District of Columbia is aan klimaattechnische bedrijven, waaronder installateurs en loodgieters, de status ‘essentieel’ toegekend. Diverse brancheorganisaties hadden hierom gevraagd, omdat deze bedrijven worstelen met reis- en persoonlijke interactiebeperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Met de status ‘essentieel’ kunnen de bedrijven zich deels onttrekken aan opgelegde reisbeperkingen.

“De gouverneurs van de betreffende staten verdienen de dank van de fabrikanten, distributeurs, aannemers, ingenieurs en technici die zich inzetten om het Amerikaanse volk in deze moeilijke tijden productief, gezond en comfortabel te houden”, zegt Stephen Yurek, president en CEO van brancheorganisatie AHRI. “Onze industrie werkt overuren om ervoor te zorgen dat levensreddende apparatuur beschikbaar blijft voor iedereen die het nodig heeft.”

Vorige week sloot AHRI zich aan bij negen andere organisaties, die de betrokken bedrijven vertegenwoordigen. Ze hadden de federale, staats- en lokale autoriteiten verzocht de HVACR- en waterverwarmingsindustrie de status ‘essential business’ te verlenen.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: