Het Amerikaanse Rheem heeft de Nederlandse ketel- en boilerfabrikant Intergas overgenomen. Intergas is in ons land marktleider op het gebied van gasgestookte cv-ketels. Daarnaast heeft het bedrijf snelgroeiende dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten.

Rheem is het enige Noord-Amerikaanse bedrijf dat zowel producten op het gebied van verwarming, koeling, waterverwarming en verwarming van zwembaden en spa's, als verwarmings -en koelingsproducten voor commerciële toepassingen levert. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Atlanta, Georgia en het portfolio van het bedrijf omvat de merken Rheem®, Raypak®, Ruud®, Eemax®, Richmond®, Splendid®, Solahart® en EverHot™.

Verbreding aanbod
“We zijn heel blij met de toevoeging van Intergas aan onze Global Water Division”, zegt Chris Peel, President en CEO van Paloma Rheem Global, Inc. “Door Intergas toe te voegen aan de merkfamilie van Rheem verbreden we ons aanbod op het gebied van cv-ketels en boilers, en bieden we Rheem de mogelijkheid om de Europese markt op te gaan met concurrerende oplossingen. De bedrijfscultuur van Rheem en Intergas passen goed bij elkaar, beide organisaties zetten zich in voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten waarmee ze op een zinvolle en positieve manier een bijdrage leveren aan een beter milieu.”

Nieuwe markten
Janno de Haas, CEO van Intergas: “We zijn erg enthousiast over het samengaan met Rheem. Rheem begrijpt onze business en hun management is bereid om op de lange termijn te investeren in de groei van Intergas. Samen gaan we de ontwikkeling van innovatieve producten versnellen en nieuwe markten en gebieden betreden.”

Hoofdkantoor blijft in Coevorden
Intergas gaat deel uitmaken van de Global Water Division van Rheem en wordt een volledige dochteronderneming van Paloma Rheem Global, Inc. Het hoofdkantoor van Intergas blijft gevestigd in Coevorden, Intergas zal zijn activiteiten in Europa blijven voortzetten onder de Intergas naam.

“De producten en bedrijfsculturen van Rheem en Intergas passen perfect bij elkaar, en dat gaat ongetwijfeld leiden tot een stimulerende en gedenkwaardige samenwerking”, zegt Rich Bendure, President van de Global Water Division van Rheem. “Samen bieden we een zeer uitgebreid en aantrekkelijk productportfolio met cv-ketels en boilers voor zowel particulier als commercieel gebruik.”

Opgericht in 1925
Rheem is opgericht in 1925 en werkt aan manieren om precies de juiste temperatuur te leveren, waarbij aandacht wordt besteed aan energie- en waterbesparingen voor een duurzame toekomst. Momenteel is Rheem in Amerika de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen wereldwijd. Het Japanse Paloma Co., Ltd. heeft het merk Rheem in 1988 overgenomen, en tegenwoordig omvat het portfolio van het bedrijf de merken Rheem®, Raypak®, Ruud®, Eemax®, Richmond®, Splendid®, Solahart® en EverHot™, naast commerciële koelproducten zoals Russell®, Witt®, ColdZone® en Kramer®, die onderdeel zijn van de divisie Heat Transfer Products Group (HTPG®).