Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 88 seconden

WOLF introduceert  het Warmtepomp Skid Centrum. Het betreft een modulair woningconcept, waarbij alle benodigde technische componenten compact gebundeld zijn op één frame. In het WSC zijn als basis aanwezig een binnendeel van een warmtepomp, een woonhuisventilatiesysteem, een expansievat voor het verwarmingssysteem en een boilervat. Naar wens is het systeem aan te vullen met een zonne-energiesysteem.

Met het WSC biedt WOLF een toepassing voor de geplande seriematige verduurzaming van woningen. Ook bij geplande nieuwbouwprojecten kan het centrum een interessante oplossing zijn. Vanaf een geringe afname kan de fabrikant het WSC volledig op de wens en de behoefte van de eindgebruiker aanpassen. Zo kunnen de onderdelen naar wens toegevoegd worden of variëren in capaciteit. Alle onderdelen in het WSC vormen samen een totaalsysteem, waarbij een optimale energiebenutting en efficiëntie worden gewaarborgd door toepassing van de modernste regelcomponenten van WOLF.

In het WSC zijn als basis aanwezig een binnendeel van een warmtepomp BWL-1-S of CHC met  buffervat, een woonhuisventilatiesysteem CWL Excellent, een expansievat voor het verwarmingssysteem en een boilervat, inclusief een spiraal voor de warmtepomp. Naar wens is het systeem aan te vullen met een zonne-energiesysteem met zonnepompgroep en expansievat voor het zonne-energiesysteem. Met de toevoeging van een SolarEdge 200 Wave omvormer, kunnen PV panelen aangesloten worden op de warmtepomp waarbij de warmtepomp inschakelt wanneer de opbrengst van de PV panelen hoger is dan het huidige stroomverbruik. Alle componenten met uitzondering van de omvormer voor de PV panelen worden door WOLF geproduceerd. WOLF geeft 5 jaar systeemgarantie. 

De WSC is verkrijgbaar in een binnen- of buitenopstelling. Voor de buitenopstelling wordt het WSC voorzien van panelen, die in elke RAL kleur leverbaar zijn. Door de communicatiemodule LinkHome is het totale systeem te monitoren en op afstand te bedienen via de WOLF Smartset-App of -Portal.