Airconditioners voorzien van luchtzuivering

Gepubliceerd op

Panasonic breidt zijn Etherea-reeks airconditioners uit met VKE-modellen in capaciteiten van 1,6 tot 7,1 kW. De units beschikken over energielabel A+++ bij zowel verwarmen als koelen. Ze kunnen via een app op afstand worden aangestuurd en zijn onder meer voorzien van nanoe X-luchtzuiveringstechnologie.

De airconditioners beschikken over een ingebouwde WLAN-module en kunnen hierdoor met behulp van de Panasonic Comfort Cloud app op afstand via internet worden aangestuurd. Via de app is het onder meer mogelijk de airconditioning in of juist uit te schakelen en de ingestelde temperatuur te wijzigen. De Panasonic Comfort Cloud app is beschikbaar voor iOS en Android apparaten. Op locatie kunnen de Etherea VKE-modellen worden bediend via een draadloos bedieningspaneel.

Nanoe X zuivert de lucht
De nanoe X-luchtzuiveringstechnologie waarvan deze airconditioners zijn voorzien, oxideert bacteriën in de atmosfeer door miljarden hydroxylradicalen per seconde te genereren, waardoor 99,9% van sommige bacteriën en virussen (waaronder het influenzavirus) uit de lucht worden verwijderd. Ook gaat nanoe X schimmels en allergenen tegen. De technologie helpt daarnaast de vochtigheid van de huid op peil te houden.

Milieuvriendelijker koudemiddel
De Etherea VKE-reeks maakt gebruik van het koudemiddel R32. Dit koudemiddel is recyclebaar, heeft geen impact op de ozonlaag en draagt 75% minder bij aan de opwarming van de aarde in verhouding met R410A. Ook financieel is het R32 een aantrekkelijk koudemiddel, met een hogere efficiëntie en het gebruik van 30% minder koudemiddel ten opzichte van R410A, aldus de fabrikant.

Gelijkmatig verdeelde luchtstroom
De modellen zijn verder voorzien van Aerowings-technologie, die de luchtstroom gelijkmatig verdeelt over de volledige ruimte. De airconditioners hebben een bredere luchtinlaat en beschikken over een snellere ventilator om meer luchtvolume te creëren. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt, richt de Aerowings-technologie de luchtstroom naar het plafond om een 'Shower Cooling’-effect te creëren en het comfort van aanwezigen te vergroten.

%d bloggers liken dit: