Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 134 seconden

Air Excellent luchtverdeelsysteemAir Excellent van Ubbink is een innovatief modulair luchtverdeelsysteem voor toepassing in alle gangbare mechanische ventilatiesystemen, met of zonder warmteterugwinning. Bij uitstek geschikt voor de woningbouw en kleine utiliteitsgebouwen! Ronde en halfronde kanalen combineert u moeiteloos; is de inbouwhoogte beperkt, dan gebruikt u de halfronde uitvoering. Dit maakt Air Excellent geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Het Air Excellent Luchtverdeelsysteem is universeel toepasbaar op iedere mechanische ventilatie-unit voor C-systemen (vraaggestuurd en niet-vraaggestuurd) en D-systemen (Warmte Terug Winning).
Vanaf de luchtverdeelkast worden de flexibele, vormvaste kanalen uitgerold naar de verschillende ruimtes om frisse lucht toe te voeren of vervuilde lucht af te voeren. Door deze luchtkanalen zonder aftakkingen kent het Air Excellent systeem lagere drukverliezen dan traditionele luchtverdeelsystemen. Dit heeft een positieve invloed op het energieverbruik en het geluidsniveau van de geïnstalleerde ventilatie-unit, kortom beperkte geluidsoverdracht en geluidsarm!

BIM gereed en TÜV SÜD gecertificeerd
Het complete Air Excellent programma is in Revit verkrijgbaar. U kunt er dus volledig mee tekenen, de BIM tekeningen downloadt u via www.ubbink.nl/bim. Air Excellent heeft een REACH verklaring conform EU richtlijn 1907/2006/EG en is het eerste flexibele luchtverdeelsysteem in Europa met het kwaliteitscertificaat van TÜV SÜD. Air Excellent wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is volledig anti-statisch en anti-bacterieel.

Verwerkersgemak
Door de flexibele ventilatiekanalen en de vele hulpstukken ondervindt u vrijwel geen beperking bij het ontwerpen en plaatsen van een Air Excellent systeem. De ventilatiekanalen brengt u op het werk eenvoudig op lengte. Dankzij de innovatieve koppelstukken is een luchtdichte aansluiting gegarandeerd, zonder toepassing van tape. Deze mechanische verbindingen voorkomen losschieten tijdens het instorten. Voor fixatie van de kanalen zijn er beugels, die u zowel los als geschakeld kunt toepassen.

Nieuw: Kunststof Luchtverdeelkast
Nieuw is de geheel uit kunststof vervaardigde luchtverdeelkast met 8 of 16 aansluitingen, geschikt voor alle maten Air Excellent luchtkanalen. De hoofdaansluiting is geschikt voor aansluitmaten DN125/DN150/DN160/DN180. U kunt de nieuwe Kunststof Luchtverdeelkast zowel horizontaal als verticaal plaatsen en bovendien heel eenvoudig reinigen. De restrictiering met 12 uitneembare ringen is van binnenuit toegankelijk en uitneembaar (ook achteraf makkelijk aan te passen bij renovatie). De nieuwe Ubbink Kunststof Luchtverdeelkast zorgt voor nog meer verwerkersgemak!

Snel en simpel inregelen
Met het gratis Ubbink rekenprogramma berekent u de inregeling van het systeem al achter de tekentafel! Het systeem wordt centraal ingeregeld door toepassing van restrictieringen in de verdeelkasten. Dit zorgt voor een snelle inbedrijfstelling van het gehele ventilatiesysteem! De online configurator komt in 2016 beschikbaar op www.airexcellent.nl.

Productadvies op maat
Heeft u vragen of wilt u meer weten over Air Excellent? Neem contact op met de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300 voor directe telefonische ondersteuning of kijk op www.airexcellent.nl .

Ubbink, dat werkt wel zo makkelijk!