Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 76 seconden

Mitsubishi Electric heeft een nieuwe range lokale bekabelde bedieningen geïntroduceerd. De nieuwe afstandsbediening heeft een groot, meerkleurig touch panel en wordt geleverd in drie opbouwuitvoeringen waarvan twee met Bluetooth-functie en één zonder. De Bluetooth functie maakt het mogelijk om de bediening via een smartphone over te nemen. Hiertoe heeft Mitsubishi Electric de MELRemo app ontwikkeld die via de appstore van Apple te verkrijgen is.

De nieuwe afstandsbediening laat zich intuïtief instellen via het LCD-touch panel met achtergrondverlichting. Via het scherm krijgt de gebruiker toegang tot het statusdisplay of hoofddisplay. In het statusdisplay wordt de temperatuur en de tijd getoond; het hoofddisplay biedt toegang tot alle instellingen en functies. Twee sneltoetsen geven hier direct toegang tot de instelling van de uitblaaslamellen en ventilator. Naast de standaardbedrijfsmodi is een extra dag- en weekprogramma beschikbaar.

Met de functie ‘Quick Room Temperature’ werken de units op een capaciteit die hoger is dan normaal. Hierdoor wordt de ruimte in kortere tijd op temperatuur gebracht. Deze functie werkt maximaal 30 minuten, waarna de unit terugkeert naar de normale bedieningsmodus. Daarnaast is voorzien in een functie waarmee de buitenunit in stille stand wordt gezet. De gebruiker kan met deze functie de perioden instellen waarin de stille werking van buitenunits voorrang heeft boven temperatuurregeling.

Daarnaast biedt een aantal functies specifieke mogelijkheden voor energiebesparingen. Zo kan het bereik van de vooraf ingestelde temperatuur worden beperkt en kunnen geselecteerde functies worden vergrendeld. Verder kan met de functie ‘Schema’ voor elke dag van de week de start/stoptijden van de energiezuinige stand worden ingesteld.