Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 63 seconden

TBI WOONlab biedt zijn woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis nu aardgasloos aan. Ook kregen de woonconcepten een upgrade. Naast aardgasloos behoren ook andere energiezuinige opties, zoals BENG en Nul-op-de-meter, tot de mogelijkheden. TBI WOONlab speelt met de duurzame upgrade in op de energietransitie en voldoet aan de Wet Voortgang Energietransitie (VET) die regelt dat de aansluitverplichting van nieuwbouw op het gasnet per 1 juli 2018 verdwijnt.

De woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis zijn ontwikkeld in het TBI WOONlab van de TBI-ondernemingen ERA Contour, Groothuis Wonen, Hazenberg Bouw en Koopmans Bouwgroep. Samen zorgen zij voor innovaties op het gebied van wonen. Om gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars te inspireren en te prikkelen goed over gebiedsontwikkeling na te denken, lanceren de partijen de TBI WOONlab box: een zevenstappenplan met tools en ideeën voor nieuwbouwprojecten.

2.500 beterBASIShuizen en lekkerEIGENhuizen

De woonconcepten beterBASIShuis en lekkerEIGENhuis zijn ruim vier jaar geleden ontwikkeld om betaalbare woonconcepten binnen een korte tijd te kunnen realiseren. Maar wel zo dat de consument veel individuele woonsmaakmogelijkheden heeft. Zo kunnen de concepten in zeven tot vijftien verschillende smaken uitgevoerd worden, zoals landelijk, klassiek, modern of jaren ‘30. En ook in de woning heeft de consument veel voor het zeggen. Er is voldoende keuze en geen project is hetzelfde. Inmiddels staan er zo’n 2.500 beterBASIShuizen en lekkerEIGENhuizen in Nederland.