Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 159 seconden

Duurzaamheid is belangrijk. Juist ook op het vakgebied van warmwater bereiding, verwarming en koeling. In Nederland introduceerde A.O. Smith ruim 20 jaar geleden condenserende gasgestookte boilers die het rendement van de gasgestookte boiler opschroefde naar waarden tot wel 109%. Feitelijk is er dus minder gas nodig om dezelfde hoeveelheid water te verwarmen. Ook de toevoeging van zonthermische systemen hebben bijgedragen aan steeds duurzamere warmwater systemen en minder gebruik van fossiele brandstoffen. Sinds begin dit jaar biedt A.O. Smith ook een range warmtepompen aan voor het middelgrote en grote segment om steeds klimaatvriendelijkere systemen te kunnen leveren. 

A.O. Smith introduceert de Enevator range

De Enevator range bestaat uit:

  • Enevator Air Standard
  • Enevator Air Premium
  • Enevator Aqua Booster
  • Enevator Store (introductie najaar 2020)

De Enevator Air Standard en Enevator Air Premium zijn lucht/water warmtepompen en leveren hoge rendementen met capaciteiten van 22 tot 463 kW. De Enevator Air Standard bereikt temperaturen tot 60°C. De Enevator Air Premium maakt gebruik van ‘Enhanced Vapour Injection’. Daarmee kan deze warmtepomp een temperatuur van 65°C bereiken.

De Enevator Air en Premium zijn heel geschikt voor ons klimaat. Er wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel R410A, wat betekent dat de warmtepomp een buitentemperatuur van -20C aan kan.

De Enevator Aqua Booster is een warmtepomp die het hoogste rendement behaalt bij het verwarmen van reeds verwarmd water tot een zeer hoge temperatuur (tot 78°C). Deze booster sluit natuurlijk naadloos aan bij de Enevator Air installatie, maar is bijvoorbeeld ook heel goed in te zetten indien er gebruik wordt gemaakt van stadsverwarming of indien er warmte wordt herwonnen uit een bedrijfsproces. De COP van deze warmtepomp varieert van 4,7 tot 5,8.

De Enevator Store is een voorraadhoudende warmtepomp die relatief eenvoudig te installeren is omdat het slechts 1 unit is (monoblock). De tank en warmtepomp zijn reeds op elkaar aangesloten. De Enevator Store kan temperaturen bereiken tot 85°C en is een geschikte oplossing voor klein industriële toepassingen. (leverbaar najaar 2020)

A.O. Smith heeft kennis van alle technieken en adviseert graag bij het samenstellen van een goede warmwater installatie.

Iedere situatie is anders. De hoeveelheid warmwater, de gewenste temperatuur en piekbelastingen moeten worden meegenomen in het advies over het beste warmwatersysteem. Meestal kan door een combinatie van technieken een installatie worden samengesteld die duurzaam, betrouwbaar én financieel verantwoord is. Bijvoorbeeld een warmtepomp in combinatie met een gasgestookte of elektrische boiler om de piekbelasting op te vangen. Een dergelijk advies vergt veel rekenwerk en kennis over de technieken. A.O. Smith heeft al deze kennis in huis en is daardoor de aangewezen partij om te assisteren bij een gedegen advies over middelgrote tot grote warmwaterinstallaties.

Voor iedere situatie een duurzame én financieel verantwoorde oplossing

A.O. Smith levert systemen voor de industriële en commerciële markt die gebruik maken van

verschillende technieken zoals elektrisch, gasgestookt, warmtepomptechniek en zonnewarmte.

Ons brede assortiment in combinatie met ons professionele technische advies, maakt ons de

boiler fabrikant die een duurzame oplossing voor elke situatie kan bieden tegen de beste

prijs-kwaliteit verhouding. Door een uitgebreide range warmtepompen toe te voegen is ons

assortiment compleet. Voor elke toepassing kunnen wij nu een duurzame oplossing samenstellen

die voorziet in het gewenste comfortniveau.

Meer informatie: www.aosmithinternational.com