Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 111 seconden

Na het succes van de 2015-editie rond (bijna) energieneutraal bouwen pakt Duco Ventilation & Sun Control ook dit jaar uit met vier gratis seminars in juni over een ‘hot topic’. Het West-Vlaamse bedrijf, gespecialiseerd in natuurlijke ventilatie- en zonweringsystemen, koos voor deze editie bewust om in te spelen op luchtdicht (ver)bouwen. Een thema dat in de gehele Nederlandse bouwsector kan rekenen op een hoog buzzgehalte!
“Luchtdicht bouwen of verbouwen: het is een begrip dat u en mij dagelijks om de oren slaat als essentiële pijler in energiezuinig (ver)bouwen”, aldus Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco. “Dat energiezuinig de nieuwe norm in de nabije toekomst wordt, valt niet meer te ontkennen. Maar wat zijn we met een luchtdicht en energiezuinig gebouw dat slecht geventileerd wordt en zo de gezondheid van de woning én van de bewoners schaadt? Goed ventileren is dan ook een kwestie van techniek. De oplossingen zijn voorhanden. We moet ze alleen nog durven grijpen en gebruiken.”

Luchtdicht én gezond? Natuurlijk!
“Tijdens Duco’s nieuwe reeks gratis seminars met ‘Luchtdicht én gezond? Natuurlijk!’ als centrale thema kunnen de aanwezigen zelf ontdekken hoe ze verademing brengen in luchtdichte gebouwen. Op een luchtige manier schept Duco samen met twee marktonafhankelijke sprekers duidelijkheid in de hele thematiek”, stelt Dejonghe.
Omdat normen en richtlijnen het vertrekpunt vormen bij het implementeren van elk ventilatiesysteem start ingenieur Marco Hofman met een uiteenzetting over de geldende en toekomstige wet- en regelgeving. Afronden doet de projectcoördinator bij ISSO en voorzitter bij de NEN-commissie met een korte schets van enkele praktische aspecten die de kwaliteit van de installatie tot de oplevering van een ventilatiesysteem waarborgen. Na de pauze presenteert Willem Koppen, directeur bij Koppen VastGoed, een aantal voorbeelden waaruit blijkt dat een correcte toepassing van luchtdicht (ver)bouwen in de praktijk niet altijd evident is door ‘onbewuste onbekwaamheid’. Dit alles vindt plaats op vier verschillende locaties in Nederland.

Woensdag 08/06: Van der Valk Veenendaal
Woensdag 15/06: Van der Valk Zwolle
Donderdag 09/06: Evoluon Eindhoven
Donderdag 16/06: Van der Valk Ridderkerk

Geïnteresseerden die graag willen meewerken aan een gezonde thuis kunnen zich inschrijven op www.duco.eu/seminars. Snel inschrijven, is de boodschap, want de plaatsen voor dit kosteloze event (incl. broodjeslunch) zijn beperkt!

[related_post themes=”text”]