Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 78 seconden

In de ruime hal van het Informatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) bouwt ABB in 2015 mee aan het duurzame klaslokaal van de toekomst. ABB doet mee aan ICDuBo om zijn kennis van duurzaam bouwen te delen met gemeenten, overheden, kennisinstituten en het bedrijfsleven. En om mee te werken aan duurzame en energiezuinige gebouwen.

Het leefklimaat van veel scholen is ruim onder de maat. De scholen gebruiken te veel energie en de luchtventilatie laat vaak te wensen over. Dit heeft nadelige gevolgen voor de leerprestaties van de scholieren. ABB biedt hier oplossingen voor. Op ICDuBo werkt de organisatie mee aan twee proeflokalen, die in de expositiehallen van het informatie centrum gebouwd zijn. Het doel van dit project is om scholen te ontwikkelen die niet alleen fris zijn, maar ook comfortabel. Zowel thermisch, als visueel en akoestisch.

ABB brengt de intelligente domotica aan in het lokaal. Hierdoor wordt het gebouw energiezuiniger en de klaslokalen frisser. Ook heeft ABB in het project ‘Frisse Scholen’ de rol van regisseur, door het totaalconcept van de school met alle deelnemende partijen te bespreken. De andere partijen leveren de losse en energiezuinige producten voor het lokaal. ABB zorgt ervoor dat deze goed en slim met elkaar worden verbonden.

Gemeente Rotterdam vroeg ICDuBo om de Rotterdamse scholen te verfrissen. Alle partners van het project gaan in gesprek met de gemeente. Ze overleggen hoe de scholen zo energiezuinig en duurzaam mogelijk verbeterd kunnen worden. Ook in dit project neemt ABB de besturing van de zuinige oplossingen voor haar rekening.

Voor meer informatie: www.abb.com en www.icdubo.nl